Er du sikker på, at du har plads til en dværghamster?

Sødt hamster leger i sit bur

Hvis du går med overvejelser om at anskaffe dig et kæledyr og hælder mod en dværghamster, fordi den er lille og derfor nok ikke kræver så meget plads, så bør du læse med her. Selvom dværghamsteren er et af de mindste kæledyr, man kan finde, skal man ikke lade sig narre. En dværghamster kræver faktisk meget mere plads, end man lige skulle tro. Der er nemlig en masse ekstra ting, man bør anskaffe sig til sin dværghamster og alle de ting kræver ekstra opbevaringsplads. Det kan fx være dværghamsterfoder, halm og savsmuld, legetøj og andre gadgets og så selvfølgelig et bur, der har en ordentlig størrelse, så dværghamsteren kan holdes aktiv.

Hvor skal buret stå?

Derfor skal du også overveje, hvor du vil have dit hamsterbur stående. En dværghamster er nataktiv, og derfor er det om natten, at den pusler rundt, løber i sit hjul og spiser sit dværghamsterfoder med små gnaskende lyde. Dværghamsteren skal ikke stå på soveværelset for så holder pusleriet dig vågen hele natten. Det vil også sige, at hvis du bor i en etværelseslejlighed, så er dværghamsteren nok ikke det rigtige kæledyr for dig. Et dværghamsterbur kan også hurtigt komme til lugte en smule, og derfor skal du overveje, om du vil have buret stående i det rum, som du også bruger som spisestue eller køkken.

Gør det til en del af indretningen

Hvis du alligevel har besluttet dig for at få en dværghamster, så kan det være en god ide at gøre buret til en integreret del af indretningen. Dværghamstere elsker at løbe i rør, og hvis du er en sej gør det selv-type, så kan du endda bygge rør, der går ud af buret og løber rundt i hele rummet. Det er også en god måde at træne sin dværghamster på. Du kan lokke den ud til forskellige dele af rørene ved at lægge et spor af dværghamsterfoder. Vær dog sikker på at konstruktionen holder, så hamsteren ikke risikerer at falde ned.

En smart løsning med plads til opbevaring

Som gør det selv-typen kan du også integrere dværghamsterens bur i et hjemmebygget møbel. Du kan lave en smart reol, der både har plads til bur, måske endda i flere etager med rør, der forbinder forskellige rum. Du kan desuden lave skabe og skuffer til opbevaring af dværghamsterfoder, godbidder, hø og savsmuld og forskelligt legetøj. På den måde kan du tilpasse buret og opbevaringen til hjemmets indretningsstil.

Plads til leg på gulvet

Det er også sundt for dværghamsteren at komme ud og løbe lidt rundt på et større areal af og til. Derfor skal du være sikker på, at du har et frit gulvareal, hvor hamsteren kan få lov at snuse rundt. Her kan du også lege med dværghamsteren og evt. lave en lille forhindringsbane, hvor du gemmer dværghamsterfoder og godbidder som hamsteren skal finde. Hvis du gør dette, skal du blot huske på, at dværghamstere hamstrer. De gemmer maden i kinderne og tømmer det ud på små gemmesteder. Du skal derfor sørge for, at dværghamsteren af og til kommer tilbage i buret, så den kan gemme sit dværghamsterfoder i sin hule.