Udvid dit hyggerum i hjemmet med mange slags garn

Udvid dit hyggerum i hjemmet med mange slags garn

Noget, der virkelig kan sprede hygge og personlighed til dit hyggerum, er hjemmelavede garnting. Lad håndlavet tekstil pryde din lænestol, sofa, bord, tekande og gulv. Det er moderne og smagfuldt, og du kan sætte dit eget præg på rummet ved at vælge de farver, garntyper og mønstre, du godt kan lide.

Du kan passende bruge dit hyggerum til at strikke eller hækle tekstil til rummet i. Det er dejligt afslappende i selskab med andre og meditativt alene. Læs med her for idéer til, hvad du kan lave, som kun gør dit hyggerum endnu mere hyggeligt og hjemligt.

Pyntelige puder og plaider

Puder og plaider kan pifte enhver ensfarvet sofa eller lænestol op. Og så er de skønne at have på kolde efterårsdage eller vinterdage. De er flotte i uld, bomuld og andre former for naturgarn. Prøv for eksempel bomuldsgarnet hjertegarn, som er utroligt lækkert og blødt – præcis som din pude eller plaid skal være.

Puder og plaider er lette at give sig i kast med, hvis du er nybegynder i at strikke eller hækle. Du kan for eksempel sagtens strikke ret hele vejen og stadig få et pænt resultat. Vælg eventuelt noget tykt garn til formålet, som er lettere at arbejde med end tyndt garn.

At strikke eller hækle en pude eller plaid behøver ikke at være ensformigt arbejde for dig, som er garvet. Prøv at være kreativ og leg med forskellige mønstre, farver og garntyper, så puden eller plaiden bliver æstetisk og original. Eller lad dig inspirere af garnopskrifter på nettet.

Flotte gulvtæpper og duge

Hvorfor ikke udsmykke gulvet i dit hyggerum med et flot tæppe? Du kan for eksempel strikke et lille rektangulært tæppe til at have under sofabordet, eller du kan hækle et trendy rundt tæppe med dekorative huller. På sofabordet kan du lægge en fin dug af hjemmelavet tekstil.

Strikkede eller hæklede gulvtæpper er behagelige for fødderne og beskytter gulvet mod ridser og pletter. Og de er praktiske, hvis du har små børn eller børnebørn, som elsker at lege på gulvet.

Skulle uheldet være ude, at der kommer pletter på gulvtæppet eller dugen, kan de smides i vaskemaskinen. Du skal blot sørge for at vælge garn, der tåler vask i vaskemaskinen. Viking Garn er godt til formålet. Det er af høj kvalitet og holdbart, så du ikke risikerer, at dit gulvtæppe eller din dug bliver hurtigt slidt eller let går i stykker.

Søde kurve og tehætter

Det er en god idé at strikke eller hækle en kurv til alt sit garn. Du kan stille kurven tæt på din yndlingsplads i dit hyggerum, så du let kan nå det. Garn i forskellige farver er hyggespredende i hyggerummet. Og så kan det minde dig om gode strikke- eller hæklestunder.

Du kan også strikke en brødkurv. Den kan du servere nybagte boller i sammen med te eller kaffe i dit hyggerum. En tehætte eller kaffevarmer sikrer, at din drikkelse ikke bliver kold, så du kan sidde og strikke eller hækle lige så længe, du har lyst.