Tips til at sortere familiens vasketøj

Hvide laner hænger til tørre udenfor

I familien er der mange forskellige pligter, som hver uge skal varetages. En af dem er sorteringen af familiens vasketøj. Har man først prøvet at sætte en vask med hvide håndklæder over, hvor en farvet strømpe havde sneget sig med, står det helt klart hvorfor sorteringen af vasketøjet er så vigtigt.

Læs med her, og få nogle gode tips og tricks til hvordan familiens vasketøj kan sorteres på bedste og nemmeste måde.

Instruer hele familien i hvordan vasketøjet skal lægges til vask

Noget af det, der går mest tid med, når vasketøjet skal sorteres, er at vende vrangen ud på diverse sorte strømper, tjekke for pletter, og farvesortere. Alt den tid, der bliver brugt her, kan faktisk nemt spares. Det kræver blot, at hele familien bliver sat ind i hvordan tøj skal smides til vask.

Lægger alle i familien tøj til vask på den rigtige måde, bliver der nemlig sparet meget tid, når vasken skal sættes over. Det er derfor givet godt ud at bruge lidt tid på at sætte de mindste ind i hvordan tøj skal lægges til vask.

Farvesortér nemt med flere vasketøjskurve

Udover at vende vrangen ud på sokker, cowboybukser og t-shirts, går der også meget tid med at farve sortere vasketøjet. Denne tid kan dog sagtens spares ved blot at benytte sig af flere forskellige vasketøjskurve. Så slipper man let og elegant over at skulle stå og sortere i farver hver eneste gang vaskemaskinen skal tændes.

Hvilke vasketøjskurve man vil køre med, er op til en selv. Det kan dog være en god idé at have en til håndklæder, viskestykker og sengetøj, en til sort tøj såsom t-shirts, sorte strømper og andet mørkt tøj, en til farvet tøj, og en til lyst og hvidt tøj. På den måde er det let og overskueligt at sætte vask over, og man slipper for at skulle bekymre sig om et stykke tøj skulle være sneget sig med i den forkerte vask.

Lav en nem vaske rutine, hvor alle er med

At vaske tøj kan måske godt virke som noget af en opgave. Når der hver uge bugner med vasketøj i bryggerset, kan det virkelig være svært at tage hul på tøjvasken. Opdyrker man en vaske rutine, bliver det dog en hel del nemmere. Kører det først på rutinen at vaske tøj, slipper man for at skulle tænke alt for meget over hvordan det nu lige er, at det skal gøres.

Ved at inddrage hele familien i ugens tøjvask, kommer det desuden til at gå både hurtigere og – med tiden – nemmere. Ganske vist skal der nok lidt oplæring til, når de mindste i familien skal lære, at sorte sokker ikke skal vaskes sammen med de hvide håndklæder. Det skal dog nok give pote til sidst, når alle i familien kan hjælpe til med at få overstået denne – til tider – sure pligt. Og når børnene bliver større, vil de sikkert være ovenud lykkelige for at de lærte at vaske tøj hjemmefra i en tidlig alder.