Styrk barnets finmotorik med Kapla klodser

klodser

Børn elsker at bygge og bruge fantasien. Tæpper og stole kan blive til en hule og klodser kan blive til et tårn. Når man snakker om byggeklodser, så tænker mange straks på LEGO kloder eller deres efterligninger. Dette er da også finde klodser, der styrker kreativiteten. Der findes dog en mere enkel type af byggeklodser, nemlig Kapla Klodser, som udfordrer børnene på et helt andet niveau.

Kapla klodser er et fantastisk læringslegetøj

Det, som er den særlige udfordring ved disse Kapla klodser er, at de ikke kan klikkes sammen, ligesom LEGO klodserne kan. Det er derfor yderst vigtigt, at man tænker sig godt om, når man bygger med Kapla klodser. Man skal hele tiden være flere skidt foran og have tyngdekraften i baghovedet. På den måde træner man ikke blot kreativiteten, men også finmotorikken hos barnet. Barnet er nødt til at tænke flere trin fremad, hvis ikke tårnet skal vælte. Vi har altså pludselig et læringsredskab forklædt som legetøj.

Og børnene er ellevilde med det. Da der ikke er noget, som skal klikkes sammen, så er der heller ingen begrænsninger for, hvad barnet kan bygge og hvordan barnet ønsker at bygge tingene. Man kan lave en lang bro, et kæmpe tårn eller bygge en miniudgave af et hus af klodser. Grundlæggelsen til Kapla klodser skete rent faktisk, da opfinderen, Tom van der Bruggen fra Frankrig, skulle arbejde på sit hus i firserne. Han lavede en miniatureudgave af huset i disse klodser, som senere hen er blevet til et populært læringslegetøj.

Bring fantasien ind i stuerne igen med Kapla klodser af lækkert kvalitetstræ

Kapla klodserne er produceret i træ og ikke i plastik. Den enkelte klods er nøje designet, så den har tyngdepunkt og vægt fordelt ligeligt, og er helt præcis i målene, så den er perfekt til at bygge med. Det er vaskeægte kvalitets legetøj. Selvom klodserne er produceret i træ, så kan man få dem i flotte farver. Farver tiltaler børn, og det gør det lidt sjovere at bygge, når man kan opdele elementerne i farver. Det kunne eksempelvis være et rødt hus med blot tag og et gult havehegn. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Og med den meget elektronisk prægede verden, vi lever i, i dag, så er det så vigtigt, at vi husker på at holde fantasien i live. Mange børn og voksne for den sags skyld, sidder og lapper information og billeder i sig, og mange gange går fantasien tabt –den fantasi, som skal bruges til at opfinde i fremtiden. VI skal huske tilbage på tiden i firserne, hvor verden var mere simpel. Hvor en pind var et sværd, et tæppe var en prinsessekjole og en sten var et rumfartøj. Nu om dage er meget legetøj produceret meget specifikt.

Det forestiller ofte en kendt tegnefilmsfigur eller noget som der på en eller anden måde ikke er noget mystisk og fantasifuldt over. Med Kapla klodserne bliver der skruet max op for fantasien, motorikken og hyggen. Selv de voksne kan lege med, når fantasien først ruller og der bygges på livet løs.