Skab rum i rummet med lys

lys

I et stort rum kan det være svært at få en fornemmelse af rum. Du kan dog bruge lys og lamper til at give en fornemmelse af, at området med spisebordet for eksempel er et område for sig, mens sofagruppen danner et andet område. Det er vigtigt, at der er en sammenhæng mellem de forskellige rum i rummet.

I dag er det blevet meget populært at have få større rum, hvor hele familien kan være på en gang. Ofte er både køkken, spisestue og stue i det samme rum. Det er en god måde for familien at være sammen på og lave forskellige ting i det samme rum. Det kan dog også gøre, at rummet kan være lidt svært at indrette. Hvordan skal du få rummet til at fungere og være hyggeligt, når det er så stort?

En mulighed er, at du prøver at opdele det i nogle zoner, hvor det er lyset og lamperne, der er med til at gøre, at det kommer til at føles som et afgrænset område. For eksempel kan du koncentrere dig om at få lyset over spisebordet til at fungere, så det giver en hyggelig stemning. Derudover skal det selvfølgelig også fungere til det, som du skal bruge det til: nemlig at spise, arbejde, lave håndarbejde, og børnene skal kunne lave lektier med det.

Vælg en signaturlampe til hvert rum i rummet

For at give hver zone en fornemmelse af at være et rum i rummet kan du vælge en signaturlampe til det sted. Det er en stor lampe, der tiltrækker opmærksomhed til det område. Når du har et stort rum, kan det netop godt klare, at du har flere af denne type karakteristiske lamper.

I køkkenet kan det være en eller flere loftslamper, der både giver et godt lys til køkkenbordet, men også pynter. Over spisebordet kan du vælge en stor og imponerende lampe, der er med til at få området til at føles som en spisestue for sig. Ved sofagruppen er det oplagt, at du vælger en stor gulvlampe. Du kan få lamper, der kan stå bagved sofaen, men alligevel give et godt lys ind over spisebordet.

Du bør dog sørge for, at der er en sammenhæng mellem de tre eller flere lamper, som du vælger at have i dit store køkken-alrum. Selvom de hver især er med til at definere deres område, skal der også på en eller anden måde være en rød tråd imellem dem. Det kan være, at de er lavet af samme materiale, samme designer eller lignende.

Husk at bruge LED-pærer til dine lamper

Når du køber nye lamper til dit hjem, bør du altid huske at købe LED-pærer til dem. Pærerne bruger mindre el end andre former for pærer, og de har en meget længere levetid. Det gør, at du ikke behøver at skifte pærer i tide og utide, og at du selvfølgelig kan spare nogle penge. Det er så penge, som du kan bruge på andre ting til boligen. Læs mere på LedProff.dk.