Skab et fantastisk arbejdsmiljø med et hjemmekontor

kontor

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til. 

Et hjemmekontor er for mange en drøm, der går i opfyldelse. Måske du undrer dig over, hvorfor det er det, men faktisk har det et væld af fordele. Du slipper eksempelvis for at rode spisebordet til med dokumenter, og så kan du trække dig helt tilbage, når du skal arbejde.

Men hvordan skaber man et godt arbejdsmiljø inden for hjemmets fire vægge? Det kommer vi med vores bud på i denne artikel. Du kan finde inspiration til indretning og valg af møbler, så du kan skabe de bedste forudsætninger for mange timers arbejde i hjemmet.

Siddekomforten er essentiel

Når det gælder hjemmekontoret, er der især ét møbel, du ikke må gå på kompromis med. Her taler vi selvfølgelig om din kontorstol, der skal være helt i top, når det kommer til komforten. Når du skal arbejde, er det alfa og omega med en god siddeposition, hvis du vil skåne kroppen bedst muligt.

Herman Miller er en række arbejdsstole, der er fremstillet på en helt særlig måde. Du får en stol i topkvalitet, og hvor der er tænkt innovativt ift. stolens ergonomi og certificering under produktionen. Der findes forskellige modeller og størrelser, så du kan få den stol, der passer til dig.

Skab nogle behagelige rammer

Selvom du blot skal arbejde og har brug for en stol og et bord, så må du gerne gøre lidt ekstra ud af dit kontor. For måske du selv kender til følelsen af at træde ind på et indbydende, nyt kontor – og samtidig også det omvendte scenarie. Derfor bør du skrue lidt op for indretningen, så det bliver behageligt og hjemligt på dit kontor.

Det kan du med fordel gøre ved at finde et opbevaringsmøbel, der har et stilrent udtryk. På den måde kan du også få plads til alt det, du skal bruge til arbejdet. Du kan også vælge at male den ene væg i rummet for at skabe ro og dybde. Det er videnskabeligt bevist, at den hvide farve er yderst energisk, og det kan faktisk påvirke dig og dit arbejdsmiljø.

Få ryddet op inden brug

I årenes løb kan der ophobe sig meget gammelt arbejde, der måske ikke længere er relevant. Inden du går i gang med at bruge dit nye kontor, bør du altid få gennemgået alle dine papirer og dokumenter – både i fysisk form og dem på computeren. En grundig oprydning er med til at skabe overblik og en bevidsthed om, hvad du egentlig har liggende.

Lys og luft

Noget, der er helt essentielt for et godt arbejdsmiljø, er muligheden for sollys og luft omkring dig. Du skal derfor ikke pakke dit kontor til randen med møbler og andre ting, for det vil gå ud over din følelse af at være tilpas på kontoret. Samtidig bør du altid have skrivebordet placeret tæt ved et vindue. På den måde kan du få gavn af det sollys, der kommer ind. Det er også vigtigt, at du jævnligt sørger for grundig udluftning.