Skab de gode rammer med en hængestol i din bolig

Kvinde sidder i hængestol i sit hjem

For at føle sig hjemme et sted, er det vigtigt at skabe gode rammer. Rammerne skal byde op til tryghed, nærvær, afslapning og hygge. Og hvad der skaber dem, er måden, man har valgt at indrette sit hjem på.

Hvordan skaber man den gode stemning?

Når man lige er flyttet til et nyt sted, står man som regel med en masse tomme rum, som blot kan indebære nogle hvide vægge og et trægulv, og hvordan bevæger man sig fra intet til at få skabt et fuldendt rum og en bestemt stemning. Det afhænger selvfølgelig af personen, der bor der, hvad man synes er rare omgivelser. Men i bund og grund handler for alle om at få skabt et behageligt rum, man har lyst til at være i. De møbler, man vælger, må gerne virke indbydende og samtidig være komfortable at slå sig ned i efter en lang dag. Et godt eksempel på det, kunne være at anskaffe sig en hængestol – netop fordi den rummer disse kriterier og oveni købet er et charmerende møbel at have stående. En hængestol er også et multifunktionelt møbel, og opfylder især et behov for alle parter i en børnefamilie. Man vil også opleve at kunne slappe bedre af og lade bedre op, hvis atmosfæren i hjemmet er beroligende

En hængestol i et familiehjem

En hængestol er et meget praktisk møbel. Det er det især i en børnefamilie. Det kan nemlig også fungere som en gynge, som børnene kan få glæde af at lege på. Den kan også have den helt modsatte effekt af det sjove og vilde og er meget optimal til at sidde og fordybe sig i noget i takt til den stille vuggen, der vil bringe barnet i en rolig tilstand. Man kan sætte sig i stolen med sit barn og læse en bog, hvis man har brug for ekstra fokus og afslapning. En hængestol er også en rar måde at flade ud på efter en lang dag med aktivitet. Her kan man passende bruge en time eller to i mellemrummet mellem hjemkomsten og madlavningen og nå at komme helt ned i gear inden de praktiske ting skal færdiggøres. Når man går i gang med at indrette sig, er det generelt en god ting at indtænke multifunktionalitet, der også rummer hyggen, for på den måde, skal der nok blive skabt et rart og rummeligt hjem.

Hvilken stol skal man vælge?

Det er afgørende hvilket udtryk, du sigter efter, når du skal købe den perfekte stol. Der findes mange former, forskellig komfort og stilarter, og det skal jo meget gerne passe til, hvilken stemning, du forsøger at ramme. Måske vil man gerne have en stol, der gynger eller måske en der svæver. Nogle mennesker er vilde med de naturlige materialer og indretter sig gerne omgivet af træ i alle sorter og udfoldninger, og andre søger det mere rustikke. At arbejde med flere forskellige træsorter kan give et fint og unikt look i boligen, så du skal ikke udelukke en stol lavet ud af træ bare fordi det er at finde andre steder i rummet. Et andet plus ved at vælge en hængestol lavet af træ, er det miljøbevidste aspekt. Det er nemlig en god investering fremfor at anvende de kunstigt fremstillede materialer. Så næste gang, du skal på jagt efter et nyt møbel, så kan du passende gøre dig den overvejelse.