Sæt en mejsekasse op, og gør efterårsfuglene glade

fugle

I efteråret, og især når vi når den kolde vintertid bliver det svært for de små fugle at finde læ og ly for det kolde vejr i Danmark. Nogle fugle flyver nemlig ikke syd på og har derfor brug for lidt hjælp til at overleve, både i forhold til at finde mad og et sted, hvor det er tørt og varmt. Og her kommer du, kære haveejer ind i billedet! Du kan nemlig selv bygge en mejsekasse, så de små fugle kan have et sted at overvintre. Og det er meget ligetil.

Byg din egen mejsekasse

Størrelse betyder i dette tilfælde alt. Det gælder både, hvor tykt træet, du bruger, er. Det skal være tykt nok til, at fuglen kan holde vind og frost ude, men stadig tyndt nok til, at der er plads til den lille fugl inde i kassen. Det samme gælder hulet, du borer, så fuglen kan flyve ind. Det skal være stort nok til, at den lille mejse kan flyve ind, men ikke større end det! De større rovfugle skal ikke kunne komme ind til fuglene i kassen.

Sådan gør du

Først skal de siderne samles. Du starter med de tre sider og sætter til sidst ”forsiden” på, der hvor hulet skal være. Når du har sat de tre af siderne samme, sætter du bunden og taget på. Når forsiden af kassen er sat på, borer du det lille hul, som du har mærket af på træet.

Og husk så at et varmt sted ikke er alt. Mange fugle mangler også føde i vinterhalvåret, så få fat i nogle fuglefoder, som kan hænges op i frostvejr, så de små fugle også får noget at spise.

Har du ikke lige mod på at bygge en fuglekasse selv, kan du kigge på det fine udvalg her til gode priser.