Sådan undgår du uforudsete overraskelser på din bolig og økonomi

Hyggelig bolig med mørkerøde vinduer

I skal til at finde en bolig, I skal bo i resten af livet. Måske har I allerede erfaring med at købe hus eller måske er I helt på bar bund – hvad gør I?

I har formentlig allerede prøvet at leje enten et hus, et værelse eller en lejlighed, derfor ved I, at noget af det allervigtigste er, at I har styr på kontrakten og lejemålets tilstand, når I flytter ind.

Skulle I være så uheldige, at der forekommer problemer, I ikke er skyld i, så er det virkelig surt at ende med at hæfte for dem. Det kan I undgå ved at bestille besigtigelse af byggesagkyndig.

Hvad er en besigtigelse af byggesagkyndige?

Besigtigelse af byggesagkyndig ligger ikke alt for godt i munden og det giver måske ikke ligefrem et billede på nethinden, du kan arbejde med.

Det betyder dog rimelig simpelt, at I bestiller et menneske, der har fuldstændig styr på, hvordan en købeproces lettest forløber med hensyn til tilstandsrapporten, forsikring og økonomisk risiko ift. sidstnævnte.

Besigtigelse af byggesagkyndig vil altså sige, at I fysisk har et ekstra menneske med jer, når I skal gå igennem boligen.

Når I tager ud for at kigge det hele igennem. Når I skal have tjekket op på huset tilstand. Når I skal gennemgå alle de punkter, der kunne være problematiske.

En tilstandsrapport lyder måske ikke som noget, der kan volde store problemer, men tro om igen. Den kan lige netop volde utrolig mange problemer, hvis ikke I er grundige og vedholdende.

Så bestil en besigtigelse af byggesagkyndig, hvis ikke I vil vågne op med problemer og besvær, der kunne være undgået.

Kom de uforudsete overraskelser i forkøbet

Når I skal tage det stor skridt og flytte fra et lejemål til jeres endelige bolig, er der så vigtigt, at I har forstået og sat jer ind i alle de ting, der står med småt, og alt det, der kan volde problemer på lange bane.

Det kunne forekomme, at I ender med en voldsom stor betaling til noget, der hverken er dækket af forsikringen eller de tidligere ejere. Hvordan er det endt sådan her, tænker I nok?

Det kunne klart have noget at gøre med, at I simpelthen ikke har været grundige nok. I har ikke vist, hvor stor en betydning jeres tjek havde eller en forståelse af forsikring og håndværk, der kunne have forudset disse følger.

Derfor er det en ufattelig god ide at bestille en besigtigelse af byggesagkyndig.

Bo sikkert og trygt

Gør I det, er det selvfølgelig ikke med garanti, at der ikke sker uforudsete hændelser med boligen. Det, der er sikret, er at I ved, hvad jeres rettigheder er. I ved, hvor forsikringen dækker.

Og har i bestilt en byggesagkyndig, vil det komme som noget af en overraskelse, hvis ikke I har brugt en grund rum tid på at finde alle de eventuelle udfordringer, der kunne opstå i boligen.

Derfor skal I kraftigt overveje at bestille en besigtigelse af byggesagkyndig, når I skal tjekke op på jeres drømmebolig.