Sådan finder du den rette husforsikring

husforsikring

At købe hus er, for langt de fleste, den største og dyreste investering man nogensinde kommer til at foretage. Det er derfor også vigtigt, at huset er forsikret på den rigtige måde. Skader på et hus kan være små og ubetydelige, men de kan også være store og omfattende – og dermed dyre at få rettet op på igen. En husforsikring er derfor et must, når man køber hus.

At vælge en husforsikring til dit hus er en individuel sag. Dette skyldes at forsikringernes sammensætning og pris, afhænger af behov. Det er umiddelbart mere aktuelt at vælge en udvidet husforsikring, såfremt du har et gammelt hus, end ved et helt nyt hus, hvor du højest sandsynligt kun vil få behov for det mest standardiserede

En husforsikring skal give dig en tilstrækkelig tryghed i hverdagen. Selvom man ikke regner med skader eller uheld, kan man ikke altid forudsige, hvad der kan ske i fremtiden.

Det dækker husforsikringen

Når du investerer i en husforsikring, er det vigtigt at tjekke op på, hvordan den dækker. Forskellige forsikringsselskaber tilbyder forskellig dækning ved skader.

Som standard dækker de fleste brandskader, stormskader, rør- og kabelskader, stikledninger, samt glas og sanitet. Ofte skal man betale ekstra, hvis man fx ønsker at forsikre sig mod råd og svamp, særlige vandskader m.m.

Det er vigtigt at være helt sikker på, hvad din forsikring dækker så du er klædt på, hvis uheldet skulle være ude.

Indhent nemt flere tilbud

For at finde den rette husforsikring for dig bør du indhente flere forskellige tilbud. Det er i dag nemt og enkelt at indhente disse tilbud via forsikringssammenligningssider. Dette kan fx gøres via forsirkingsportalen.dk, hvor du hurtigt kan få 3 uforpligtende tilbud. Tilbuddene kan herefter nærstuderes og sammenlignes, i forhold til hvad de dækker, og hvilken der er den billigste.

Den nemme tilgang til forsikringstilbud skaber gennemsigtighed på markedet. Ligeledes skaber det konkurrence på forsikringsmarkedet i forhold til at komme først med det bedste og billigste tilbud. Dette er med til at holde priserne nede i et fornuftigt niveau.

Ved at indhente flere tilbud kan der være mange penge at spare, og det er derfor relevant ikke blot at tage den første og den bedste, man falder over.

Sammensæt selv din husforsikring

Som tidligere nævnt er det vigtigste med en husforsikring, at du føler, at du er tryg. Det er derfor også vigtigt at forholde sig til, hvis det ikke gør sig gældende. Hvis du har kigget flere forskellige standardiserede tilbud igennem og fortsat ikke føler at nogen af dem lever 100% op til dit behov, så skal der handles på dette. Du kan via nogle forsikringsselskaber selv designe din egen husforsikring. På denne måde kan du selv sammensætte de vigtigste parametre, og være med til at bestemme hvad forsikringen skal dække.

Denne måde at finde den rette husforsikring på er ofte også en dyrere løsning. Du skal dog opveje, om denne merpris gør, at du sover bedre om natten. Hvis dette er tilfældet, vil forsikringen typisk også være investeringen værd.

Kilde: https://www.forsikringsportalen.dk/husforsikring/