Sådan får du råd til det sidste til hjemmet

fin ny sofa

At indrette sit hus er ikke noget, der gøres på en dag. Enhver der har flyttet ved, at mængden af møbler, apparater, og tingeltangel der er i et hus er enormt – meget mere, end man umiddelbart tror. Derfor er det meget let at undervurdere, hvor meget man skal have købt, når man flytter ind et nyt sted.

Hvis man løber tør for penge, før man har købt alle de essentielle møbler, er det et stort problem. Man kan jo ikke sådan undvære et køleskab, vaskemaskine, eller stole, i hvert fald ikke i længere tid. I stedet for at finde nogle brugte billige varer et sted, kan man vælge at tage et lån. Her har du flere muligheder.

Læs også: Sådan finder du nemt et lån på 10.000 kroner eller mere

Lån 10.000 kr. og vær dækket ind

Det første du skal beslutte dig for, er hvor mange penge du vil låne. På den ene side er det klogt ikke at låne meget mere, end du skal bruge – du skal betale renter for det, så det ville være penge smidt lige ud ad vinduet.

På den anden side kan det være et klogt træk, hvis du får lånt nok til at købe møbler og maskiner af god kvalitet. Hvis du nu låner 4.000 kr. for at købe en billig tørretumbler, kan det fungere meget fint de første par år, men så bryder den sammen. At købe en ny – eller få den repareret – kan blive en dyr omgang, især hvis du på det tidspunkt stadig ikke har en stærk økonomi. Så kan det bedre betale sig at låne nok til at købe noget, der holder længere.

Hvorfor ikke låne 10.000 kr.? Det er et dejligt rundt tal, og så er du sikker på at kunne dække alle de småafgifter, der altid dukker op i forbindelse med indretning.

Tænk dig godt om, før du låner penge

At låne penge er dog ikke en beslutning, man sådan lige skal tage. Der er alt for mange historier om folk, der ikke kunne betale pengene tilbage, og så endte i en ond spiral af gæld. Hvis du har familie, kan du bede dem om et lån, selvfølgelig uden renter. Ellers kan du overveje, hvilke udgifter du kan undvære, og om du har mulighed for at tage et weekendjob, eller noget i den retning. Hvis ikke det er tilfældet, er der dog mange måder man kan tage et lån på en sikker og ansvarlig måde.

Det skal du kigge efter i et lån

Det kan være svært at sammenligne lån, da de er forskellige på flere områder: rente, løbetid, og registreringsgebyr er de mest relevante parametre. Generelt skal renten og gebyret være så lavt som muligt, men med løbetiden er det anderledes. En kort løbetid betyder nemlig, at man skal betale pengene tilbage relativt hurtigt. Man skal dermed være sikker på, at man begynder at tjene pengene hjem igen umiddelbart efter udgiften. Omvendt er en lang løbetid trukket ud i årtier, men det samlede beløb, man skal betale, er så også meget højere. Overvej grundigt hvor mange penge du har brug for, og hvordan din fremtidige økonomi ser ud, før du beslutter dig.