Mange unge drenge bruger værelset som gamingværelse

gamer

Det er næppe nogen hemmelighed, at mange unge drenge elsker at spille computer, PlayStation og meget mere. Og i den anledning ender deres værelser ofte med at blive noget af et gamingrum. Men er dette virkelig så galt?

Er gaming så slemt som vi tror?

Der har i mange år været delte meninger om hvad computerspil gør ved unge mennesker. Bliver man skør i hovedet af det? Kan man ikke længere se forskel på spil og virkelighed? Almindeligt fungerende mennesker har absolut intet problem med noget af dette. Selvfølgelig er vold og bandeord og lignende næppe noget man har brug for at høre. Især som et ungt menneske. Heldigvis kan langt de fleste godt se, hvad der er rigtigt og forkert. Derfor bruger man bare disse spil som underholdning. For de er sjove at spille. Et godt eksempel på dette er GTA 5. Et spil rigtig mange mennesker har spillet. Firmaet bag, som er Rockstar Games, har solgt over 95 millioner enheder. Af GTA 5 alene.

Hvad handler GTA 5 så om? Dette er et spil hvor det både er muligt at spille singleplayer samt multiplayer. I singleplayer delen, er det muligt at klare forskellige missioner. Historien er utrolig velskrevet, hvilket er en kæmpe del af oplevelsen. Samtidig sker der nogle vilde og sjove ting, der gør spillet særdeles underholdende. Og det er netop spil som disse, der giver unge mennesker smag for gaming. Nogle af karaktererne i dette spil, er ret voldelige. Men som tidligere nævnt, har dette næppe nogen effekt på almindelige mennesker. For vi ved alle sammen godt, at sådan opfører man sig altså ikke i et almindeligt samfund.

I GTA 5 er det samtidig muligt at spille med andre spillere i multiplayer delen. Her kan man skyde hinanden, tjene penge på forskellige missioner og meget mere. De penge man tjener kan man købe våben, fly, biler og meget mere for. Det er et open world game, hvilket vil sige, at man bare render rundt som man vil. Hvilket er en af de ting, der gør det sjovt. Man gør bare hvad man har lyst til. Den værste konsekvens er, at man bliver skudt af andre spillere eller politiet. Men så går der ikke andet end 10 sekunder, så er man tilbage igen.

Gamingværelset er en ny måde at være social på

Mange forældre mener, at deres unge børn skal være mere sociale. Men i stedet sidder de på værelset og spiller spil. Dog er dette ikke så asocialt, som mange mener. De unge snakker tit sammen online mens de spiller sammen. Selvfølgelig ser de ikke hinanden, men de hygger sig og udvikler måske nye venskaber. Selvfølgelig er det ikke sundt for kroppen at spille på computer og konsol. Men så må man lave en aftale med børnene. Måske kan man blive enige om, at de skal lave tre timers motion om ugen. Så holder de også kroppen sund og rask. Måske skal de lave fem armbøjninger hver gang de bliver skudt. Det er bare med at være kreativ som forældre.