Indretning: Giv dit hjem et frisk pust

Indretning Giv dit hjem et frisk pust

Har dit hjem set ud på den samme måde de seneste mange år og kunne du tænke dig at få et frisk pust i indretningen? Så er det vist tid til at skifte nogle af de gamle møbler ud. Det kunne være et nyt bord, skab eller sofa. Mange af hjemmets basale rum er ikke altid så nemme at lave om på. Det gælder for eksempel køkkenet og badeværelset, som primært består af integrerede skabe og bordplader. At udskifte køkkenskabe og inventar på badeværelset er en dyr affære og derfor ofte også noget som man måske først laver om efter 15 eller 20 år. Stuen derimod består ofte af flytbare møbler, der nemt kan rykkes rundt og udskiftes. En ny sofa og nyt sofabord behøver ikke at koste alverden, men kan hurtigt give dit hjem et helt nyt udtryk.

Stuen og sofaen er hjemmets midtpunkt

Stuen er for mange hjemmets helt store midtpunkt. Det er ofte her at familien samles for at se fjernsyn sammen i sofaen inden sengetid, eller for at indtage aftensmaden rundt om spisebordet. Stuen bliver også tit brugt som base for afslapning til at læse en god bog i lænestolen, eller til at have gæster til eftermiddagskaffe eller middag. Stuen er derfor også et rum, som skal være indbydende og et sted man skal føle sig velkommen. Kort sagt er stuen et multifunktionelt rum, hvor der tilbringes rigtig meget tid. Netop derfor er stuen også det oplagte sted at gå op i indretningen. Gennem stil og design kan man vise hvem man er som person eller familie og hvilke værdier, der bliver lagt vægt på i ens hjem.

En ny sofa der matcher dine behov

En ny sofa kan give dit hjem et frisk pust og løfte indretningen. I dag findes der et hav af stilarter og designs inden for møbler. Nogle foretrækker at køre den samme stil i hele indretningen, så man får et strømlinet udtryk. Andre synes det er sjovere at mikse stilarter og dermed skabe et mere personligt og anderledes rum. Uanset ens personlige stil så er der gode chancer for at finde en sofa, der passer til dit hjem. Er man en børnefamilie, vil man måske gerne have en stor og rummelig sofa med bløde puder, hvor familien kan krybe sammen og se lørdagsfilm. I dette tilfælde er det også praktisk med overflader, som er nemme at rengøre i tilfælde af, at uheldet er ude. Så er man også sikker på at møblet holder i mange år, selvom der bliver spildt noget i ny og næ. Er man omvendt den type, som elsker design og æstetik frem for praktiske løsninger, så er der også meget at vælge imellem. Danmark har i mange år været kendt for godt design, når det kommer til møbler. Nogle af de mange kendte danske designklassikere er for eksempel Børge Mogensen, Hans J. Wegner eller Arne Jacobsen. Den gode smag er dog individuel og derfor er det også op til den enkelte, hvilken form og farve man vælger.