Hvordan finder du den bedste vaskemaskine?

den bedste vaskemaskine

At vælge en ny vaskemaskine er en af de større beslutninger når du skal etablere et hjem eller indrette dig i en ny bolig. En vaskemaskine kan du allerede få for et par tusinde kroner i discount kæder som Harald Nyborg. Men er det også sund fornuft? Hvor megen kvalitet kan der pakkes ind i en kompleks maskine, til et par tusinde kroner?

En god 2 KW motor alene koster det halve af en billig vaskemaskine. Men der er meget mere i sådan et apparat: en industriel computer med adskillige komplekse elektroniske kredsløb, mekaniske dele som gear og kraftoverførselssystemer, en tromme af rustfrit stål, og meget mere. Og så skal det hele være vandtæt, interne og udadtil.

En god vaskemaskine kan holde i mange år. Det kan du ikke forvente af de billigste modeller. Men i nogle tilfælde kan en billig model godt være det rigtige valg. Det kommer an på hvordan og hvor meget du bruger maskinen.

Find her nogle tips der hjælper dig med at vælge den vaskemaskine der passer til netop dine behov.

Prisen betyder naturligvis også noget. Her finder du priser på vaskemaskiner.

Den første beslutning: Hvor skal den stå?

Inden du tænker over, hvilken vaskemaskine du bør vælge, skal du finde ud af hvor den skal stå. Har du et bryggers eller en kælder med vant og afløb, så er det åbenlyst. Hvis ikke, skal du tage dig et par overvejelser.

En vaskemaskine er ikke ligefrem et møbel der pynter på husholdet. I dag kan du få vaskemaskiner i andre farver end hvid. Men funktionen styrer vaskemaskinens udseende, så der er ingen store spring der. En vaskemaskine skal både have et afløb og et vand tilløb. Du gider næppe, at skulle lægge nye vandledninger igennem boligen. Det lader kun køkkenet og badeværelse tilbage.

Sådan kan du have vaskemaskinen i køkkenet

Køkkenet kan være et godt sted hvis du har plads og kun har brug for en lille maskine. Den kan så gemmes væk under et skab. Til små maskiner er toploadere fordelagtige. Men det går ikke så godt når de står under et skab. I så fald bør de stå på en plade som kan trækkes frem, så du kan fylde maskinen. Bagefter kan den skubbes tilbage.

Hvis du er fiks med hænderne, kan du selv lave sådan en anretning. Vær opmærksom på at maskinen skal stå stabil, især ved centrifugering. Men en toploader ryster næsten ikke, sammenlignet med en frontloader.

Den elektriske installation

Hvis du vil installere en vaskemaskine på badeværelset, skal den installeres af en autoriseret elinstallatør. Det kan være livsfarlig at have et stort elektrisk apparat i et vådrum. De fleste vaskemaskiner er i dag på 220V. 380V maskiner er først og fremmest til industrielt brug. Men hvis du har 380V i kælderen eller endda bryggers, kan du med fordel tilslutte en 220V vaskemaskine på 2 af de faser. Men det er ikke noget du selv skal pille med. Igen, det kræver en autoriseret el installatør.