Havekrukker – et flot input i din have

Havekrukker

Det er dejligt at gå og rode i haven. Sætte havemøbler og parasoller frem. Nyplante eller pleje nuværende planter i alle havekrukkerne blandt andet i de flotte Terracotta havekrukker. Udplante eller omplante blomster, træer, buske med mere. Få frø i jorden, så der er mulighed for herlige grøntsager, bær og blomster til alle de gode måltider.

Der er masser at gøre, specielt i sommer halvåret. Der er brug for at holde ukrudtet ned, at skære træer, buske og blomster ned, så de blomstrer og vokser optimalt. Hække og buske skal klippes. Græsset skal slås jævnligt. Blade der skal rives sammen. Det er hyggeligt at få jord under neglene og afstressende.

Hvorfor bruge havekrukker?

Hvis man ikke orker det store havearbejde, så er det ideelt at bruge en masse havekrukker. De er et must i haven. De kan placeres på terrassen, i have, ved hovedtrappen eller hvor man nu synes. De er nemme at flytte rundt med, så man kan lave nye opstillinger, hyggehjørner og hvor man vil nyde sine flytbare blomster, buske og træer.

Man kan opjustere og nedjustere, hvor mange krukker man vil have gang i og hvad man orker eller har lyst til at se på. Man kan have en masse forskellige på lager i haveskuret, så man kan skifte ud i forhold til, hvad man synes der passer sammen. Blande store og små krukker. Enkle eller med udsmykning. Skabe små momenter af farveorgier eller en fantastisk krydderi sammensætning.

Havekrukker er også gode til at skabe en naturlig afskærmning for eksempel med buskede tujatræer, som kan afskærme for udsynet til bunken med haveaffald eller give læ til en sofagruppe. Man kan også lave opdeling af områder med krukkerne. Det kan være et område med en bålplads, hvor krukkerne kan placeres langs kanten som naturlig overgang til græsplænen.

Naturlige & flotte Terracotta havekrukker

De flotte Terracotta havekrukker er et super valg til haven. Krukkerne har et naturligt og lettere rustikt udseende. De passer ind i enhver stil, lige fra den stramme retlinede havearkitekt til den mangfoldige planteentusiast. De klassiske havekrukker kan købes i mange størrelser og i forskellige designs. Man kan også få dem med udsmykning.

Krukkerne er uglaserede. De er lavet af ler og bliver brændt ved lav temperatur på 900-950 grader, hvilket giver dem en behagelig overflade. Brændingen giver også krukkerne en naturlig jordfarve. Lerets sammensætning af egenskaber og ophav kan få farven til at variere i nuancerne af brun, grå og hvid.

Terracotta betyder ”brændt jord” på italiensk. Krukkerne har været kendt og brugt meget længe, helt fra det antikke Grækenland og i Romerriget. Derfor opfattes de tit som et input af sydlandsk himmelstrøg.

Terracotta havekrukker er gode til at plante alverdens blomster, planter, buske og træer i, da de er gode til at holde på fugten og tage solens varme ind. Sørg for at krukkerne er gennemvåde, før man begynder at bruge dem, så får de nye planter den bedste start.

Vælg størrelse på krukken efter hvor store planterne formodes at blive, når de er udvokset.