Gør din kontinentalseng personlig med en flot sengegavl

sengegavl

Hvor soveværelset tidligere var noget meget privat, er det i dag en central del af indretningen for mange. Både fordi vi generelt indretter os mere fleksibelt og ofte udnytter, at rum kan have flere funktioner. Derudover fordi man i storbyerne typisk har mindre plads og dermed måske sover i stuen, eller at der er brug for at anvende et gennemgangsrum som soveværelse.

Indretning af hjemmet har generelt fået øget status. Vi har så meget overskud, at der er både tid og penge til at fokusere på boligens indretning. Et gennemført hjem signalerer overskud.

Hvad skal du tænke på, når du indretter dit soveværelse?

Soveværelset som vigtigt rum er tæt forbundet med, at søvn er essentiel for vores velbefindende. Det er i søvnen, at din krop og særligt hjernen bearbejder dagens indtryk. Særligt i forbindelse med at lære nye ting er det alfa og omega med god sammenhængende søvn, fordi det er her den nye viden lagrer sig.

Som med al anden boligindretning skal du også i og omkring soveværelset tænke i farver, helheder og stemninger. Farvepsykologisk vil man nok hælde til de blå og grønne nuancer, idet de indgyder ro.

Traditionelt set er der mørkt, når man skal sove, hvilket nogle stadig foretrækker med tunge gardiner og måske også mørkere farver på væggen. Der ses dog en tydelig tendens med lysere indretning og øget brug af lyse farver og pasteller.

Sengen som det centrale møbel

Den primære funktion i soveværelset er at sove, og valget af din seng er vigtigt. Madrasserne og komforten skal du vælge ud fra din egen krop og præferencer.

En kontinentalseng er en sammensætning af boksmadras, madras og overmadras. Det vil sige, at du med kontinentalsengen har tre niveauer at justere. Dermed kan du opnå den perfekte kombination for din krop og din søvn.

Kontinentalsengen er den optimale vej til at sove som en baby og vågne frisk og veludhvilet. Læs mere på kontinentalsenge.dk.

Personlig og kreativ indretning

Next level indretning af soveværelset er de kreative og personlige detaljer. I soveværelser er tekstiler vigtige: Gardiner, sengetøj, puder med videre. Tænk også grundigt over, om du vil have noget på væggene. Eventuelt mere personlige fotos, der signalerer, at i dit soveværelse er du virkelig privat og hjemme.

Hvis du elsker indretning og at sætte dit eget præg på tingene, er det indlysende at overveje en sengegavl til din kontinentalseng. Der findes et bredt udvalg på markedet, hvor der er alt fra stringente og stilrene sengegavle til de mere svulmende modeller á la amerikanske hotelværelser, der er bløde at læne sig op af med morgenkaffen.

Lav din egen sengegavl

Helt gør-det-selv-agtigt kan du bygge din egen sengegavl. Det er nemmere end det lyder, da du kommer langt med spånplade, pladevat, stof og en hæftepistol. Tjek guides ud på nettet og overvej om det er noget for dig.

Stilmæssigt kan du også her gå mange veje, hvor gavlen til din seng kan være noget så enkelt som en rundstok med puder, der hænger i stropper. Under alle omstændigheder er en sengegavl dekorativ og også praktisk. Så skønt at sidde i sengen med kaffen søndag morgen og tjekke nyhederne.