Få en flottere have med disse tips – fx med brosten

Brosten
Close-up of construction worker installing and laying pavement stones on terrace, road or sidewalk. Worker using stones and rubber hammer to build stone sidewalk

Vi er mange, der bruger både meget tid og mange penge på at indrette vores hjem. Vores hjem er nemlig vores eneste personlige sted, og derfor vil vi naturligvis gerne, at det skal være så personligt som muligt, så vi virkelig kan føle os trygge, når vi er der. Men vi vil også gerne, at det skal være flot og indbydende, når vi får gæster.

Møbler, maling, billeder, gardiner og pynt er bare nogle af de ting, vi skal tage stilling til, når vi skal indrette hjemmet. Nogle gange kan vi gå så højt op i, at få alt til at se pænt og indbydende ud indendørs, at vi helt glemmer hvordan vores hjem ser ud udvendigt. Jo, vi maler måske væggene udendørs i en flot farve, men det er som oftest det eneste vi gør.

Men hvordan vores hjem ser ud udvendigt har mindst lige så stor betydning, som hvordan det ser ud indvendigt. Det udvendige udseende er nemlig det, som giver dine gæster det første indtryk af dit hjem. Men hvordan kan du så pryde lidt om dit hjems udvendige udseende? En god idé er at have en flot have. Her får du nogle tips om, hvordan du kan få en flot have.

Vær kritisk i dine valg af planter

Nogle tænker måske, at de ikke har plads til en flot have. Men en flot have behøver altså ikke at være specielt stor. Du behøver ikke at have store hække og utallige planter og blomstre, for at få en flot have. Gå i en botanisk have, og kig dig omkring. Læg mærke til hvilke planter fanger dit øje, og hvilke du synes ser pæne ud.

En god idé er at skrive ned navnene på de forskellige planter, du godt kan lide. Derefter kan du gå hjem og lave lidt research på nettet, og se hvor i nærområdet du kan købe lignende planter, og hvor meget de koster. Læg derefter et lille budget, for hvor meget du egentligt har råd til at bruge, og køb derefter de planter du har råd til, og som der er plads for i din have.

Flotte brosten gør en virkelig forskel

Når du har fået styr på alt det grønne, kan du begynde at tænke på underlaget. Mange har kun græs i deres have, og det kan også være flot. Men hvis du laver en lille sti op til haven, eller igennem haven, kan du lægge brosten på den. Denne lille detalje kan tage din have op på et helt andet niveau.

Brosten kan fås i mange forskellige varianter, bl.a. kan du få brugte/slidte, lys portugisisk, mørk portugisisk og svensk bjärlöv. Alle varianterne er meget flotte, men de passer også alle bedst til forskellige typer af haver.

Er du i tvivl om hvilke brosten ville passe bedst til din have, kan det anbefales at kontakte en professionel håndværker, med speciale i brosten, som kan give dig vejledning, og hjælpe dig med at tage en kvalificeret beslutning.