Flotte måder at give et rum en bedre akustik

Er der højt til loftet og dårlig akustik i din lejlighed, eller kan du ikke finde det rigtige at pryde dine vægge med? Eller måske begge dele? Så er der gode muligheder for at komme problemerne til livs med korkplader. De både pynter og hjælper til at gøre rummet rarere at være i med deres lyd- og varmeisolerende funktion.

Et naturligt materiale, der kan lidt af hvert

Du har givetvis ikke spekuleret meget på, hvad kork egentlig kan bruges til udover vinpropper. Så her får du en lille introduktion til, hvor nyttigt et materiale, det faktisk er, og til, hvordan du kan bruge korkplader i dit hjem eller på dit kontor.
For at begynde fra begyndelse: kork kommer fra korkegen og er et meget tykt barklag, som kan skrælles af og bruges i husholdningen eller i hjemmet. Det har nemlig de gode egenskaber, at det for det første er et naturmateriale og derfor ikke noget, man skal bekymre sig om at fylde i sit hjem. Derudover kan det holde på varmen, afhjælpe dårlig akustik og fungere lydisolerende.

Måske kender du til nogle af disse problemer, og du har måske spekuleret på, hvordan du kan afhjælpe det. Det kan fx være, du bor i en ældre lejlighed med en knap så god isolering hvad angår kulde såvel som lyd.
Et støjende miljø især i hjemmet kan være noget rigtig skidt for ens generelle velbefindende, og det er noget, man bør gøre noget ved. Bor man i en ældre lejlighed, der ikke er af den dyreste slags, kan de tænkes at man heller ikke har råd til de allerdyreste udbedringer af problemer med lyd og kulde. Her kommer kork ind i billedet som et naturligt og billigt materiale, man kan købe i form af korkplader og hænge op på væggene, lige som man hænger billeder op. Så får man lagt en dæmper på støjen og gør vinterdagene mindre tænderklaprende samtidig med, at det pynter.

Et råt look med nyttige funktioner

Et andet muligt scenarie er, at du bor i eller har arbejdsplads i en nyere bygning, der er domineret af store hvide flader og meget højt til loftet. Her er det nok andre problemer end støj fra naboerne og kulde, der trænger sig på. Her kan der være problemer med dårlig akustik, og måske er det hele også lidt for hvidt i hvidt at se på.
I de tilfælde er korkplader også en stor hjælp. De kan som sagt afhjælpe dårlig akustik, og så kan de også fås i forskellige farver og med forskellige udtryk, der pynter godt og tilføjer noget naturlighed og råhed til det sterile nybyggeri.
Udover korkpladernes æstetiske udtryk i sig selv, så kan du sikkert også forestille dig, hvor let kork er at arbejde med – de kan males i forskellige farver og kan tilmed bruges som opslagstavle.
Korkplader kan med andre ord lidt af det hele. Et helt naturligt produkt, der både gør godt for ører, øjne og ja, krop og sjæl.