Få lavet en tilstandsrapport på sommerhuset

tilstandsrapport på sommerhuset

Hvis du står og skal sælge dit sommerhus, kan det være en god idé at få udarbejdet en tilstandsrapport. Denne tilstandsrapport vil gøre det nemmere at sælge sommerhuset, fordi køberen herved, vil får et overblik over husets almene stand og omfanget af eventuelle skader. Det kan som sommerhusejer- og sælger også være rart at vide, hvilken stand huset er i.

En tilstandsrapport på dit sommerhus udarbejdes af en byggesagkyndig.

Markedet af udbydere er voksende

Der er i dag flere og flere danskere, der kan se fordelen ved at få lavet en tilstandsrapport på deres sommerhus. Hermed er efterspørgslen på disse steget, og i takt hermed er udbuddet af leverandører ligeledes steget. Det er i dag også nemmere at finde frem til en udbyder ved at gå online på enten sin computer eller sin telefon. På denne måde er det nemt, fleksibelt og hurtigt at gå ind og indhente tilbud på en tilstandsrapport.

Udnyt konkurrencen til at få den billigste pris

I takt med at udbuddet af leverandører der laver tilstandsrapporter, er steget, er konkurrencen skærpet. Dette kommer dig som forbruger til gode, når du skal have lavet en tilstandsrapport. Priserne holdes, i forbindelse hermed, nede. Du kan fx gå ind på tilstandsrapport-pris.dk og gå direkte til et link, hvor du på samme tid kan få et tilbud på en tilstandsrapport til dit sommerhus fra 3 forskellige udbydere. Herved kan du nemt sammenligne priser og foretage dit valg. Ligeledes opnår du tilbud fra udbydere du ikke nødvendigvis kender, og som måske viser sig at være de billigste. Læs mere her.

Med en tilstandsrapport kan du slippe bekymringerne

Når du får lavet en tilstandsrapport på dit sommerhus, kan du slippe bekymringerne samtidig med salget. En tilstandsrapport på sit sommerhus er ikke lovpligtigt, men bør foretrækkes, idet rapporten er en forudsætning for, at der kan tegnes en ejerskifteforsikring og mangelansvaret på 10 år, herved kan fraskrives. På denne måde kan du efter salget sove trygt om natten. Hvis der skal tegnes en ejerskifteforsikring, der skal dække skjulte fejl og mangler skal der, foruden tilstandsrapporten, også udarbejdes en el-rapport.

Tilstandsrapporten har en gyldighedsperiode på 6 måneder, men kan løbende fornyes, hvis sommerhuset ikke er solgt.

Sådan forstår du overordnet tilstandsrapporten

Tilstandsrapporten opdeles i forskellige kategorier.

KO = Kosmetiske skader

K1 = mindre alvorlig skade

K2 = Alvorlig skade

K3 = Kritisk skade

Kategorierne siger altså noget om skadens omfang og grad af alvorlighed. Den enkelte skade behøver dog ikke nødvendigvis at være meget dyr at udbedre. Derfor bør du kigge nærmere på beskrivelsen i rapporten. En K1 skade kan sagtens være dyrere at udbedre end en K3 skade. Du bør dog som sælger være opmærksom på, at en eventuel køber kan blive skræmt af især K3 anmærkninger i rapporten. Inden du får lavet en tilstandsrapport på sommerhuset, kan det derfor være anbefalelsesværdigt at få lavet udbedringer på de ”småskader”, man ved der kan være ved boligen, da den måske kan bonne ud som en K3’er i tilstandsrapporten.