En god madras er vigtig for din søvn

madras

Hvis du sover de anbefalede 8 timer hver nat, som det anbefales, at voksne gør, så sover du i en tredjedel af dagen. Skalerer man det op, så sover du faktisk en tredjedel af livet.

Og vi sover ofte i vores senge derhjemme på madrassen. Allerede her er det tydeligt, at det er vigtigt at have udstyret i orden. Er madrassen ikke af høj kvalitet, så kommer du til at sove dårligt.

Men det der med at sove dårligt, hvad indebærer det egentligt, og hvorfor kan en god madras rette op på de problemer? Læs videre og lær mere om det!

Du kommer til at vende og dreje dig mindre

Er du også en af danskere, som vender sig mange gange i løbet af en enkelt nat? Det er faktisk noget, som mange oplever, og det er ikke helt godt for vores nattesøvn.

Madrasser af høj kvalitet vil være med til lade dig ligge naturligt, specifikt hvor din rygrad kan befinde sig i en neutral position.

Men hvad betyder det lige? Jo kort sagt, så har mennesker, som vender og drejer sig meget, en tendens til at sove meget mindre roligt. De vågner meget oftere, hvilket gør, at de ikke kommer til at have lange perioder af søvn, som kroppen ellers har brug for.

Madrasser, som har den rigtige mængde støtte for dig gør, at du kan lægge behageligt, uden at din krop skal justere på sin position igennem hele natten.

Gode materialer er bedre for dig

Gode madrasser er dem, som bruger ordentlige materialer, som kan klare det, de eksisterer til – en person, som sover derpå.

Når du har en madras med ordentlige materialer af høj kvalitet, så er der mange fordele. Ofte inkluderer dette madrasser, som er meget åndbare. Fra naturens side, så kommer du til at svede, mens du sover. En god madras vil dog være med til at fordampe dette ordentligt, hvilket gør, at du ikke skal sove i din egen sved.

Derudover er gode materialer bare et tegn på, at en madras kan holde længere. Har den fjedre, så vil de ikke så let gå i stykker. Samtidig kan det være, at den kan klare lidt flere tæsk fra eksempelvis kæledyr.

Stop med at snorke

En madras, som synker alt for meget, når du lægger dig i den, er ikke en god ting. Dette kan nemlig gøre, at du, mens du sover, kommer til at synke ned i overfladen af madrassen. Dette gør, at kroppen ikke kan bevæge sig så meget, hvilket i sidste ende kan lede til problemer med vejrtrækningen.

Hvad kan dette især føre til? Snorken! Og snorken er ikke bare lidt irriterende. Bliver det et reelt problem, så er der risiko for, at du bliver holdt vågen, eller at du måske har en partner, der ikke kan sove.

Med en god madras, som ikke er for blød eller for hård, så kommer din krop til at lægge naturligt, så du undgår dette scenarie.