Dette burde du kigge efter, når du booker hotel

Stort hotelværelse med kæmpe fjernsyn

Inden du i et indfald af spontanitet køber flybilletter til Mallorca, fordi du er blevet træt af dansk regnvejr eller bare gerne vil bruge ferien på at slappe af, kan det være en god ide at overveje, hvor du skal bo. Særligt på en typisk ferieø som Mallorca, er der nemlig fyldt med turistfælder på hotelmarkedet, som ingenlunde er dine penge værd. Bruger du lidt tid på at lede efter det perfekte hotel, kan du dog sagtens finde et godt hotel, der passer til dig og dine eventuelle rejsefæller. Det kræver bare, at du har øje for et par ting.

Pris

Det første, og for mange nok også det vigtigste, er prisen. Det kan virke åbenlyst, men hus nu også at læse det med småt. Ellers kan man hurtigt blive overrasket over, at morgenmaden alligevel var et tilkøb, eller at prisen på forsiden kun er på et specielt tidspunkt i løbet af året. Den skinbarlige sandhed er dog, at pris og kvalitet som oftest følges ad. Falder du over et knaldtilbud, skal du nok også være beredt på, at det ikke er service i verdensklasse. Nogle steder kan man dog være enten heldig eller uheldig. Internettet har dog i et vist omfang taget gætværket ud af den sag. Hvis du får mere, end hvad du betaler for, skal det nok fremgå af hotellets online anmeldelser. Det samme gør sig i allerhøjeste grad gældende, hvis tidligere gæster har følt sig snydt.

Placering

Derudover kan det dog også være en god ide at kigge efter hotellets placering, hvad der faktisk er forbavsende mange, der glemmer at gøre. Tro ikke bare hotellet på deres ord, når de hævder at være i gåafstand fra stranden. Så kan du nemlig nemt ende med at gå mange kilometer for at kunne dase ved vandet, og det er ærgerligt, når du har så mange redskaber til din rådighed online. Er der andet og mere end bare vandet du gerne vil se, nu du har købt flybilletter til Mallorca eller et hvilket som helst andet sted, kan du også med fordel vælge hotel således, at det ligger nogenlunde i nærheden. Bekymrer den slags dig ikke det store, er det dog også på sådan en post, at man kan gå hen at spare penge. De dyreste hoteller ligger selvfølgelig nærmest der, hvor tingene sker. Du kan således slippe ganske billigt fra bare at dase ved poolen i stilhed langt væk fra alting, hvilket såmænd også lyder som en luksuriøs ferie.

Faciliteter

Slutteligt skal du naturligvis have øje for hotellets faciliteter. De fleste køber flybilletter til Mallorca, fordi de i en eller anden udstrækning ønsker at slappe af. Du kan derfor med fordel undersøge, om hotellet udbyder pool, spa og lignende, og hvilken effekt det i så fald har på prisen. Det at tjekke faciliteter kan desuden gå hen at blive vigtigt, hvis du skal have børn med på ferie. Med kendskab til de forskellige ting, der bør kigges efter på hoteljagt, bør du dog nemt kunne finde et godt hotel, hvad end du tager afsted selv elle med hele familien.