Derfor skal du vælge en varmepumpe fra Panasonic

varmepumpe fra Panasonic

En varmepumpe er et klimaanlæg, der har til formål at give et behageligt indeklima. Hvis du på nuværende tidspunkt bor uden fjernvarme, og bruger olie, el eller naturgas til at opvarme med, kan du med fordel skifte over til en varmepumpe. Sammenlignet med de andre løsninger, kan en varmepumpe nemlig være med til at spare energi.

En varmepumpe udnytter energien fra omgivelserne. Dette betyder også, at den er en meget klimavenlig løsning, sammenlignet med de andre muligheder.  Den anvender varmen fra for eksempel jorden eller udeluften, hvorfra den overfører varmen til huset. Dette kunne være via gulvvarme eller radiatorer, men den kan også opsættes til at blæse varmen direkte ind i rummet.

Forskellige typer af varmepumper

Der findes mange forskellige varmepumper på markedet. De 3 mest brugte løsninger er dog jordvarme, luft til vand og luft til luft varmepumper.

Jordvarme:      Denne form for varmepumpe ligger i den dyre ende, men der er også her, hvor man typisk vil kunne opnå den største besparelse. Det kræver dog, at man har en grund der er over 300 kvadratmeter, og at man har vandbårne radiatorer eller våndbåren gulvvarme. Med jordvarme får du en løsning, der både giver dig varmt brugsvand og rumvarme.

Luft til vand:   Denne løsning er typisk billigere end ovenstående i anskaffelse, og du opnår stadig en fin besparelse på energien. På samme måde som med jordvarme, giver den dig både rumvarme og varmt brugsvand. Denne løsning kræver at man har gulvvarme eller vandbårne radiatorer, og at der er plads til en udedel.

Luft til luft:      Denne løsning er den billigste af de tre, og bruges til at give rumvarme. Det eneste den kræver er, at du har plads til udedelen på din grund.

Både jordvarme og luft til vand, er løsninger der er gode til helårshuse. Luft til luft retter sig mere mod sommerhuse, eller som supplement til din nuværende varmekilde.

En af de vigtigste ting ved varmepumper er, at de udover at give et behageligt klima, også skal være stille. Det skal være behageligt, uden at man lægger mærke til den. Dette er noget som Panasonic varmepumper til fulde lever op til. Derfor ser vi også nærmere på deres produkter nedenfor.

Kvalitetstest af Panasonic varmepumper

Panasonic er en af de mest anerkendte producenter af varmepumper i verden. Dette er der god grund til. Panasonic tester deres produkter efter meget strenge standarder, hvorfor du blandt andet kan være sikker på, at du med Panasonic vælger et meget pålideligt produkt, der vil holde mange år frem.

De tester blandt andet deres produkter ved at en 10.000 timers konstant drift, for at være helt sikre på, at deres produkter er så holdbare, som overhovedet muligt.

Herudover så tester de også deres produkter under forskellige forhold, som luftfugtighed og temperatur. Ydermere så testes vandtætheden på deres udendørs enheder også.

Alt i alt, så betyder de mange tests, at du, når du vælger et produkt fra Panasonic, kan føle dig helt tryg ved den pågældende løsning.