Brug ærtesten som belægning i indkørslen eller i haven

Ærtesten i poser

Der findes et væld af muligheder, når du skal finde den rette belægning til din indkørsel eller have. De fleste vælger den dyre løsning, nemlig fliser. Men faktisk er det muligt for dig at få både en smuk, moderne og billigere løsning i ærtesten. Der findes forskellige slags ærtesten, så din belægning i haven kommer til at passe perfekt til netop dit sted. Køb ærtesten i poser og kom nemt i gang med din belægning.

Ærtesten i mange forskellige farver

Der findes et væld af farver på ærtesten. Kombiner farver for at få et særligt udtryk på din belægning. Vælg for eksempel hvide sten til et hvidt hus. Eller bland brune og røde nuancer til et hus i samme farveskala. Du kan eventuelt også få lavet en blanding, som matcher en i forvejen eksisterende blanding af ærtesten. Mulighederne er ubegrænsede og det er kun fantasien, som sætter grænser.

Brug ærtesten i haven

Ærtesten er ikke kun flotte i indkørslen. De kan også bruges i haven, hvis man ønsker at anlægge små stier rundt i sin have. Med ærtesten som belægning på små stier i haven, kommer man til at opnå et rustikt udtryk i sin have. Samtidig er det muligt at tæmme haven og inddele ved hjælp af stenene. Er man ikke til en have med for mange krav til pasning, så kan man også bruge sine ærtesten som underlag i bed. Her lægger man først et lag af filtdug, inden man lægger stenene rundt om de eventuelle planter, som man ønsker i sit bed. Ukrudt har svære betingelser under et lag af filt og sten og man slipper som haveejer for det store postyr med pasning af haven.

Sten fra grusgrav og bunden af havet

De ærtesten som du kan få til haven eller indkørslen, bliver fundet vidt forskellige steder. Ønsker man for eksempel hvide eller sorte sten, så henter man stenene op fra bunden af havet eller søer. De sten kaldes sø-/havsten. Gule, brune og røde sten bliver udvundet i grusgrave og kaldes natursten. Ved en levering af ærtesten, så vil farverne til en start altid være svage. Det kan man som køber tage med ophøjet ro. Efter nogle uger, med regn, blæst og naturens luner, så vil stenene få den farve, som man har bestilt. Det skyldes, at stenen bliver støvet ved transporten.

Få leveret dine ærtesten i pose

Det er muligt at bestille dine ærtesten i poser. Stenene bliver i de fleste tilfælde leveret ved døren. Lægger man stenene i et lag på fem centimeter, som anbefalet, så skal man regne ca. et ton pr. 13 m2. Det er vigtigt at overholde det anbefalede fem centimeter lag. Så vil man ikke opleve at stenene skrider og at der kommer huller i dækket. Vedligehold din belægning ved engang i mellem at rive stenene. På den måde sikre man sig et jævnt og pænt lag sten. Ærtesten er en god og billig løsning til belægning i haven og indkørslen. Den lette vedligeholdelse og det moderne udtryk gør, at ærtesten er et godt alternativ til flisebelægningen.