Altanen – byboens alternativ til en have

nyd vejret på din altan

Når du bor i en lille lejlighed i byen, kan det føles en smule indeklemt i de varme sommerdage. Den mest oplagte måde at gøre din lejlighed mere udholdelig at bo i henover sommeren er ved at få en altan. I denne korte artikel har vi samlet nogle gode råd til, hvordan du kan få en altan til en god pris, og hvordan du får skabt et hyggeligt rum på din nye altan.

Hyggelig morgenstund eller lange, lyse nætter?

Når det er varmt, og du ikke har mulighed for at gøre andet end at åbne nogle få vinduer for at få det gode vejr indenfor, kan en lille lejlighed hurtigt komme til at føles som et fængsel. Derfor er det oplagt at få lavet en altan på din lejlighed. Det kræver selvfølgelig, at du ejer den lejlighed, du bor i, og at der ikke er noget i lokalplanen eller andet, der forhindrer det. Når du skal have lavet en altan, er det en god idé at tænke over, hvordan du får mest ud af den. For nogle vil det være at foretrække at kunne drikke morgenkaffe i solskinnet og få en dejlig start på dagen, mens andre hellere vil have en altan med aftensol, hvor de kan invitere vennerne på drinks og grillmad. Det er dog ikke altid, at du vil have mulighed for at bestemme, på hvilken side af din lejlighed du gerne vil have altanen placeret.

Få tre gode tilbud fra håndværkere

Når du skal finde en håndværker til at udføre opgaven for dig, skal du aldrig bare tage det første firma, du kan finde telefonnummeret på. Tag dig god tid til at lave grundig research, så du ikke ender med at betale for meget for projektet. Særligt i hovedstaden har priserne på håndværkerarbejde en tendens til at være skruet højt i vejret, uden at der egentlig er nogen grund til dette. Derfor skal du ikke være bange for at forhandle om prisen, hvis du ikke synes, den er rimelig. Få tilbud her, hvis du gerne vil have tre uforpligtende tilbud på at få en altan sat op. Det er en nem og hurtig måde at komme i gang med projektet på, og det giver dig en god fornemmelse af, hvad du skal regne med at skulle betale for din nye altan.

Skab hygge på altanen

Når du så har fået din altan, gælder det om at få så meget som muligt ud af den. Du skal selvfølgelig heller ikke proppe den med ting, så der slet ikke er plads til. Omvendt er der heller ikke meget hygge ved at sidde på en altan, hvor der ikke er andet end et vakkelvornt havemøbelsæt fra IKEA. Find nogle puder, som godt kan tåle lidt snavs og en hurtig sommerbyge, og læg et tæppe frem, så du kan holde varmen om aftenen. Med en lanterne eller en lyskæde beregnet til udendørs brug er den gode stemning garanteret. Det er også oplagt at hænge en altankasse op, hvor du kan plante krydderurter eller smukke blomster.