4 ting du ikke kan undvære i dit køkken

Køkken

At lave god mad hører oftest sammen med et funktionelt køkken. Det gør, at man kan kreere de skønneste retter, som uundværligt hænger sammen med madglæde.

Gå dit køkkenudstyr igennem

Står du med opskrifter eller oftest er spontan, når det handler om mad, så opdager man tit, at man enten mangler basis ting eller det køkkenudstyr, men endnu ikke nåede at få købt. Det gør, at man ikke får lavet det mad, man gerne ville og heraf går på kompromis med maden. Det afføder selvfølgelig, at man går glip af spændende retter, som man kunne have lavet, hvis man havde tingene hjemme. Så tag et par timer ud af din kalender og skriv ned, hvad du mangler af køkkenudstyr. På den sikrer du dig at du får det i hus.

Køkkenudstyr som er svært uundværligt

Et godt køleskab er uundværligt for opbevaring af dine madvarer, så dine madvarer kan holde sig. Ligeledes er en stegepande oftest et must have pande, så du kan stege kød, grøntsager eller lave spændende panderetter. Det er dertil nemt at gå til, de dage man ikke har så meget tid til at stå i køkkenet. Du bør også overveje om en mindre pande ikke også kunne være ønskelig, så du har mulighed for at lave mindre ting som f.eks. et spejlæg samt pandekager.

Planlægning

Med et køleskab kan du dertil planlægge dine indkøb. Det vil sige, at du kan handle stort ind f.eks. til en uge af gangen, fordi køleskabet holder det friskt. Og her kan du ud fra opskrifter købe ind til det, du ønsker af mad. Der kan dertil være økonomiske fordele ved at handle større ind, idet du heraf undgår daglige impuls indkøb. Dog er det vigtigt, at du også sikrer dig, at få brugt varerne, så de ikke ender i skraldespanden grundet udløbsdato m.m. Heraf kan du eller I prioriterer at have nogen dage, hvor madrester indgår som en del af madlavningen, så du eller I som familie får tømt ud i køleskabet inden det næste ugentlige indkøb.

Andre gode køkkenråd

En god ovn gør også, at du kan lave spændende og smagfulde ovnretter. Husk dertil gode gryder, men også pander i god kvalitet. Det kan sikre dig, at de ikke er behandlet med forurenende stoffer m.m. men også fremstillet med en god varme- og stege belægning. Det gælder ligeledes andet køkkengrej, hvis sundhed er af høj prioritering i jeres familie.

Sjovt at lave mad

Med god planlægning og struktur, så sikrer man sig også tid til at lave dejlig mad. Mange mennesker finder det sjovt at lave mad, også fordi det er forbundet med familietid, hvor man får talt sammen om hinandens dage. Børn kan sagtens være med til at lave mad og oftest finder de det sjovt. Det er dertil sundt for dem at inddrages i forskellige gøremål. Bl.a. læring om sammensætning af krydderier, dække bord, opvask og oprydning. Heraf bliver det en fælles hyggestund for alle medlemmer af familien