Sådan får du en flot hæk

Grøn hæk

Som bekendt er førstehåndsindtrykket mange gange afgørende for vores opfattelse af både materielle og immaterielle ting. Når det kommer til hus og have spiller hækken en stor rolle. Det er tilfredsstillende som husejer at have en elegant og ensartet hæk, som komplimenterer et flot og velholdt hus.

Planter du selv din hæk, går der mange år, før du får et tæt og ensartet resultat. Du kan undgå flere års ventetid ved at plante en færdig hæk.

Vælg færdig hæk, når du vil skabe de smukkeste omgivelser

Der er flere årsager til, at mange boligejere vælger en hæk, som er udvokset, når haven skal forskønnes. Den helt store fordel er, at du ikke skal affinde dig med en ujævn hæk, da du kan plante den færdigudvoksede hæk med det samme.

Er dit hus nybygget, og mangler der afskærmning ud til skællet, vil en færdig hæk være et oplagt valg. Her kan du få glæde af det smukke og ensartede resultat, så snart du har plantet din hæk.

Færdigudvoksede hække kan bruges som både afskærmning af haven samt i forbindelse med anlæggelse af prydområder i haven.

Har du fået et hul i din eksisterende hæk, kan du udjævne dette med en færdigudvokset hæk.

Der findes mange forskellige typer af færdighække, som varierer i udseende. Når du vil skabe de smukkeste omgivelser i haven, skal du primært vælge hæk i forhold til sort, og hvor hækken skal placeres.

Hvilken sort skal jeg vælge?

Det er vigtigt, at du sætter dig ind i de forskellige sorter af hække, når du vil have størst glæde og tilfredshed med dit resultat i eller omkring haven.

Det er ikke kun sort og udseende, du skal tage højde for, når du vælger. Du skal også forholde dig til hækkens hårdhed i forhold til det danske vejr.

De mest populære færdig hække er følgende:

  • Liguster
  • Bøg
  • Avnbøg
  • Laurbærkirsebær

Ligusterhækken er den mest populære. Dette skyldes dens modstandsdygtighed. Hækken er stedsegrøn og kan bruges til både afskærmning af have samt til prydområder.

Har du en stor have med åbne områder, skal du gå efter en hæk, som kan klare at stå på åbent terræn, hvor den udsættes for friske vinde. I denne forbindelse kan avnbøg være et godt valg.

Vil du lave afskærmede områder i haven, kan bøg være et godt valg. Her får du den smukkeste tætning, når du planter arealer på minimum 3m. En hæk i bøg vil skabe elegance hele året, og den egner sig til de formål, hvor der er brug for læ og afskærmning.

Vil du skabe smukke omgivelser i haven, kan laurbærkirsebærhækken være det rette valg. Med den kan du lade dine havedrømme komme til udtryk, da den kan klippes, som du ønsker det. Vælger du at lade den stå uklippet, vil der vokse duftende, hvide blade på hækken samt små, sorte bær. Det er et dekorativt valg af færdig hæk, som findes i flere varianter.

En færdig hæk er det oplagte valg, når du vil have en smuk og flot hæk.