Kan du selv montere det nye toilet eller gaskomfur?

diy

Det sker jo af og til, at der er nogle af hjemmets hvidevarer, der skal skiftes ud. Nogle hvidevarer er nemme nok at skifte ud, andre kræver noget mere, før den proces er gennemført.

Hvis det for eksempel drejer sig om et køleskab eller en fryser, så er det jo nemt nok. Det er bare at sætte stikket til den nye i, så kører det. Men andre hvidevarer er noget mere krævende at skifte ud. Nogle af hvidevarerne kan du nok godt selv udskifte, hvorimod andre kræver et besøg af en håndværker.

Montering af toilet

Et toilet er ret tungt, og det er en lidt større operation at få sådan et skiftet ud. Det nemmeste vil være, at du bytter det ud med et toilet, der er fuldstændig magen til det, der er defekt. Så passer alle rørene, og det er ikke en vanskelig opgave at placere toilettet på præcis det samme sted som det gamle. Så skal du bare sætte afløb og vandtilførslen på den helt samme måde, så er den operation klaret.

Desuden er et toilet skruet ned i underlaget, så hvis toilettet er af den nøjagtigt samme model, så vil borehullerne fra det gamle passe fuldstændigt.

Vælger du enten en anden model af toilet og måske endda at placere toilettet et andet sted i rummet, så er det en markant større opgave at udskifte et toilet. Det vil for de fleste kræve et besøg af en VVS’er. Alt, hvad der har med vand- og kloakføring at gøre, bør du overlade til en fagmand, også når det gælder montering af toilet, for ikke at nævne tilslutning af gaskomfur, som vi kommer ind på i næste afsnit. Du kan også læse mere om begge dele på building-supply.dk, hvor de har skrevet en god artikel om lige netop det.

Tilslutning af gaskomfur

En anden hvidevare, som kræver noget at få installeret, er et gaskomfur. Det er nu ikke så kompliceret at afmontere det gamle og tilslutte det nye. Den del kræver bare, at det er en fagmand, der gør det. Så er du også helt sikker på, at der ikke kommer gas ud i rummet, og at alt holder tæt.

Med hensyn til et gaskomfur, så kan du enten få gas fra en gasbeholder, eller du kan blive koblet på noget bygas. Bygas er klart det nemmeste, da du altid vil kunne bruge af det, og der bliver bare afregnet med leverandøren. Er bygas ikke en mulighed for dig, så er du nødt til selv at købe og transportere det hen til dit komfur.

Det er selvfølgelig lidt bøvlet, men det er nok mest en vanesag. Gaskomfurer er stadig en behagelig form for komfur, som flere og flere forbrugere vælger. De har ellers i en årrække været på retur, men inden for de senere år, er de vendt stærkt tilbage, netop fordi forbrugerne sætter stor pris på at arbejde med et gaskomfur. Det er på mange måder nemmere at håndtere end andre former for komfurer. Det kræver bare tilførsel af gas.