Inspiration til dit næste haveprojekt

åkande

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Går du og mangler et nyt projekt at gå i krig med? Har du nogle ekstra timer, som du gerne vil afsætte til at skabe en forandring derhjemme? Forandring fryder jo som bekendt. I så fald kunne det være, at du skulle give dig i kast med et nyt haveprojekt? Det giver altid et frisk pust, og du får samtidig muligheden for at opholde dig udendørs. I det følgende kommer tre forslag til, hvad det kunne være, som forhåbentlig kan inspirere dig til dit næste haveprojekt.

Havedam

Har du altid drømt at have udsigt til vandet? Giver det dig en rolig og afbalanceret følelse at kunne se vandet fra dit hjem? Ikke alle har det økonomiske råderum, der skal til, for at kunne købe sig til en adresse med havudsigt. Det er der heldigvis råd for. Har du overvejet at få anlagt en havedam i baghaven?

Det er god nok ikke det, man typisk forbinder med havudsigt – langtfra – men med en havedam i din have kan du få en oase krydret med idyl, som giver den samme beroligende følelse som havet. Det vil ligeledes være et sted, hvis det er indrettet rigtigt og har de rette vandplanter, hvor du kan observere dyr komme og gå. Du har selv mulighed for at sætte dit præg på dette gennem dit valg af planter. Du kan få mere information hos Nykilde. Når vinterfrosten rammer havedammen, vil den fremstå som et råt og bart stykke indlandsis midt i din baghave og dermed give din have et helt andet udtryk.

Drivhus

Et andet haveprojekt for dig kunne være anskaffelsen af et drivhus. Det er en rigtig god investering, hvis du gerne vil i gang med at dyrke dine egne planter. Et drivhus giver dig et væld af muligheder, og du kan således dyrke frugt, krydderurter, grøntsager og blomster. Nogle af dem kan du endda have glæde af hele året rundt. Der er selvfølgelig også planter, der er knap så egnede til et drivhus, men dem må du så anskaffe dig på anden vis. Med et drivhus kan du følge udviklingen af nye og friske planter og selv skifte ud, som det passer dig. Der tilfører noget autencitet at kunne gå ud i haven og hente sine egne råvarer.   

Køkkenhave

Hvis du ikke er så meget for at have et glashus stående i baghaven, kan du i stedet for et drivhus kaste dig over en køkkenhave. Det er oplagt for dig, hvis du godt kan lide at sætte dit eget præg på din mad, og hvis du samtidig godt kan lide at hygge om dine planter. Samtidig giver det dig dine egne lokale og økologiske råvarer, som du kan bruge i din madlavning. Køkkenhaven er derudover relativ nem at komme i gang med, da den ikke kræver meget andet end den rigtige type jord til de urter og grøntsager, du beslutter dig for at plante.