Guide til at fixe dit smykke, hvis det er gået i stykker

Mand der fikser smykke selv

Det er aldrig sjovt at være ejer af et smukt smykke, som er gået i stykker. Uheldigvis sker dette en gang imellem; oftest når det er allermest ubelejligt. Hvad er det nu lige man gør, for at få fixet sit smykke hvis det er gået i stykker? Læs med her, og bliv guidet til hvordan du kan fixe dit smykke, hvis det er gået i stykker.

Konstatér problemet

Det første som er vigtigt at gøre når et smykke er gået i stykker, er at konstatere hvad problemet er. Alt afhængigt af hvilken type smykke der er tale om, kan der opstå mange forskellige skader. Når man skal i gang med at fikse et smykke, skal man derfor først finde ud af hvilken skade, som der er tale om.

Nogle gange er problemet eller skaden så lille, at man selv kan fikse det. I andre tilfælde er der brug for professionel hjælp, eksempelvis fra en erfaren guld- eller sølvsmed. Det kan også være en god idé at tjekke op på hvilket mærke som det ødelagte smykke er fra. Nogle mærker tilbyder nemlig selv at reparere ødelagte smykker, også efter de 2 års garanti som medfølger de fleste smykker. Kan dette ikke lade sig gøre, kommer man heldigvis også langt med at få hjælp af en dygtig guld- eller sølvsmed.

Hvis smykket ikke kan fikses

Desværre er det også nogle gange sådan at et smykke ikke kan fikses. Det kan være at man selv kan se dette, eller at en gulv- eller sølvsmed fortæller en det. Det er selvfølgelig altid ærgerligt at stå med et kært smykke, som ikke står til at redde. I samråd med en guld- eller sølvsmed kan man dog måske forhøre sig om muligheden for at genbruge eller ”upcycle” det ødelagte smykke til noget andet, for eksempel en ring til et halskædevedhæng.

På denne måde kan smykket stadig blive brugt, og affektionsværdien som smykket har kan blive bevaret. Blot fordi det ikke står til at redde i sin originale form, betyder det bestemt ikke at smykket skal skrottes. Nej, med opfindsomhed er det sagtens muligt at bevare det!

Et nyt smykke skal der til

Når ens elskede arvestykke fra eksempel en mormor ikke står til at redde, kan man som et plaster på såret anskaffe sig et nyt smykke til samlingen. Der findes nemlig rigtig mange fine smykker på markedet, som helt sikkert også vil pynte. Hvem ved: Måske vil du ende med at blive lige så glad for dit nye smykke som du var for det, som desværre gik i stykker.

På smykkemarkedet i dag findes der mange fine smykker, blandt andet fra det fine mærke Pandora. Dette mærke laver utroligt mange flotte smykker, så du kan helt sikkert finde et smykke blandt Pandoras udvalg, som du vil blive super glad for. Klik her for at se de flotte smykker, og bliv inspireret til dit næste smykkekøb, som du vil blive glad for.