Sådan laver du et smukt smykkeskrin til dine smykker og ure

Træstykker ligger ved siden af sav

Det er virkelig vigtigt at opbevare sine smykker godt, for selvom de er lavet af ædle metaller og dermed kan holde for evigt, så er det stadig nogle rigtigt skrøbelige effekter, som ikke kan tåle alverden. Du skal derfor passe godt på dem, undgå slag og stød, og tage dem af når du er i bad eller vasker hænder.

Men det er mindst lige så vigtigt, at du sørger for at opbevare dine smykker ordentligt, når du tager dem af om aftenen, inden du går i seng. De skal ligge beskyttet et sted, hvor hverken støv eller snavs kan nå dem, og hvor smykkerne ikke ligger og ridser hinanden.

Hvorfor skal du opbevare dine smykker i et smykkeskrin?

Et smykkeskrin er den perfekte måde at opbevare dine smykker på, så de er skærmet for støv og snavs. Du skal nemlig helst kunne lukke af for smykkerne, så de er godt beskyttet. Det gælder både, når der er tale om guld- og sølvsmykker, men også alle andre slags smykker. Jo billigere smykker, jo skrøbeligere er de desuden for sollys, hvor de kan ændre karakter og farver.

Er smykkerne derimod i guld, er de meget mere holdbare, men da det stadig er små, fine og eksklusive materialer, skal du passe godt på det og opbevare dem blødt og fint. Og du behøver faktisk ikke kaste en masse penge efter et smykkeskrin. Du kan sagtens lave dit eget.

Sådan laver du selv et smykkeskrin

Fordelen ved at kreere dit eget smykkeskrin er, at du selv bestemmer, hvordan det skal se ud. Rigtigt mange smykkeskrin til smykker og ure er nemlig holdt i lidt kedelige farver og former, og de ligner hinanden ret meget. Og de fleste af dem er ærligt talt ikke ret dekorative at have stående fremme.

Hvis du gerne vil lave dit eget smykkeskrin, er det ganske nemt. Først og fremmest skal du købe en æske i den farve og mønster, du godt kan lide. Æsken skal have låg, men bortset fra det, er der frit spil.

Dernæst køber du noget filt, tykt velour eller stof, som skal udgøre de lag, som dine ringe og smykker skal sættes i. Du starter med at fylde bunden af æsken ud med for eksempel vat, skuresvampe eller lignende materiale, som kan lægge en formelig bund i æsken. Dernæst klipper du et stykke stof ud i samme form og størrelse som æsken, som du lægger henover vattet.

Og afslutningsvist klipper du firkanter ud af stoffet, som du ruller til små pølser og lægger ned i æsken. Dermed får du de linjer, hvor ringe og øreringe kan sættes ned i.

Lav gerne flere forskellige æsker, så du kan opbevare ringe i én og øreringe i en anden. Du kan også lave én til kæder, hvor du dog ikke behøver at rulle stofpølser ud.

Hvilke andre forholdsregler skal du tage dig?

  • Gå aldrig i bad med dine smykker og ure
  • Tag ringe af, når du vasker hænder
  • Hav aldrig smykker på, når du træner, laver havearbejde eller andet hårdt arbejde
  • Få dine smykker rengjort professionelt cirka hvert 3-5. år