hammershoj-vase

Tips til en hammersmuk indretning med Hammershøi

Hammershøi-kollektionen fra Kähler er svær at overse i de danske boligtendenser i øjeblikket. Det er ikke så mærkeligt, når man kigger på det feminine og elegante design. De klassiske riller tilfører et stilrent, enkelt og ikke mindst tidløst formsprog.

Serien udspringer af kunstneren Svend Hammershøis design, som han udviklede i begyndelsen af 1900-tallet på Kählers gamle værksted. Kollektionen har bevaret det stringente udtryk og er efterhånden på vej mod ikonstatus.

Brug vasen forskellige steder i hjemmet

Hammershøi-vaserne vil tilføre enhver indretning et elegant touch på grund af det enkle look med de karakteristiske riller. Vaserne fås i en vifte af varierende farver – alle i sarte og rolige nuancer, så du kan tilpasse den til lige netop din indretning. Vaserne kommer desuden i forskellige størrelser, som dækker forskellige behov.

Brug eksempelvis den store vase til blomster eller planter i din vindueskarm for at skabe et eksklusivt udtryk. Eller brug en af de mindre størrelser med en lille tørret gren i entreen, så du skaber lidt liv i rummet, der ellers ofte bliver overset.

Du kan også sætte vasen sammen i grupper for at danne et smukt stilleben i nordiske toner. Sæt gerne to vaser sammen med en Hammershøi lysestage i en anden nuance for at skabe et spændende spil med forskellige højder og faconer.

Gør det utraditionelle traditionelt

Vaserne kan også anvendes på mere utraditionel vis, så du giver dem en personlig funktion. Har du et hjemmekontor, hvor du ofte arbejder? Hvorfor ikke pifte det lidt op med smukt interiør? Brug vasen som holder til blyanter og kuglepenne, så du altid har dem lige ved hånden. Det er kun fantasien, der sætter grænser for anvendelsesmulighederne.

Designvaserne er en forholdsvis billig måde at skabe et elegant, stilrent og nordisk look, der passer ind i de fleste hjem, og ofte kan du finde en Hammershøi vase på tilbud. Generelt er hele Kähler Hammershøi-delen ofte på tilbud i de store kæder som Kop og Kande, Inspiration og Imerco, som flere gange om året kører med medlemstilbud eller aftener med 20 % på alt.

Dæk op til lettere formel fest

Borddækningen er en vigtig del af ethvert middagsselskab, for et elegant og oppyntet bord sætter den helt rigtige stemning. Med Hammershøis forening af varmt egetræ og kold, yndefuld keramik kan du skabe en kontrastfyldt, spændende og ikke mindst stilsikker bordopdækning.

Miks gerne mellem to nuancer, når du dækker op med Kähler Hammershøi tallerkner – eksempelvis hvid middagstallerken og antracitgrå frokosttallerken. Det giver et smukt farvespil uden at virke rodet. Tilsæt servietter i matchende nuancer for at holde det clean og simpelt.

Hammershøi salt og peber må du ikke glemme at sætte på bordet, så gæsterne kan smage maden til. Fortsæt her farvetemaet med en hvidrillet kværn til salt og en antracitgrå til peber.

Hammershøi

På bordet kan du bruge Hammershøi krus som udsmykning. På den måde har de både en æstetisk og praktisk funktion, når kaffen serveres. Her kan du vælge at fuldende temaet med de hvide og grå nuancer, eller du kan tilføre et anderledes twist ved at sætte sarte, rosa krus på bordet. Det afhænger helt af stil og temperament.

Glem dog ikke at sætte en Hammershøi vase på bordet med en frisk og farverig buket blomster i – det giver liv til borddækning. Sæt vasen med blomster på en bakke og sæt et par mindre vaser til, så det står samlet og giver et roligt udtryk. Placer bakken i den ene ende af bordet – det er både mest visuelt appellerende og mindst forstyrrende for dig og dine gæsters samtale ved bordet.

Sæt prikken over i’et for en hyggelig aften med Hammershøi lysestager. Ryk gerne tre styks sammen i en gruppe, så du bevarer det rolige look. De smukke stagers runde, rillede form er dekorative, samtidig med at de skaber en intim og stemningsfuld atmosfære.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.