Nyd efteråret og slap af på en dejlig altan

Hurtig adgang til frisk luft vil du nyde året rundt (foto minaltan.dk)
Hurtig adgang til frisk luft vil du nyde året rundt (foto minaltan.dk)

Mange tror, at altaner kun er anvendelige i sommermånederne. Når man kan sidde ude og spise, drikke kold hvidvin til mørket falder på og have blomster i potter og kasser. Men en altan kan sagtens gøre nytte året rundt, og det er ren luksus, lige meget om du bor i hus eller lejlighed.

Du kan have et rigtig dejligt efterår på din altan, lige meget om vejret bliver mildt og sensommerligt, eller det kommer til at ruske lidt. For det første er der masser af planter og blomster, der stadig kan gro, selvom efterårskulden langsomt kommer snigende, og derfor vil din altan være lige så køn og dekorativ, som da det var sommer. For det andet kan du nemt sørge for at den friske luft stadig kan nydes på altanen. Det kræver måske bare lidt afskærmning og et dejligt tæppe.

Sådan kan du gøre din altan efterårsklar

Det er nemt at gøre sin altan klar til efteråret, så du kan få det optimale ud af den. Sørg for det første for at afskærme altanen. Det kan både gøres med en plasticplade, og mange altaner kommer med den form for afskærmning. Hvis din altan består af tremmer uden afskærmning, kan du også lave din egen ud af pileflet eller en form for naturmåtter. Det ser rigtig pænt ud, og du kan for eksempel få planterne til at klatre op ad tremmerne for at gøre det endnu mere dekorativt.

Der er mange planter, der trives fint, selvom det ikke er sommer. Lyng kan du for eksempel have i altankassen næsten året rundt, og så kan du sidde og nyde de kønne, lille farver. Med andre planter kræver kulden, at du dækker potten og rødderne til med en alternativ dyne. Du kan bruge grangrene eller andre former for grønt.. Blomster og blade vil måske gå ud med tiden, men under dynen af grønt venter planten på at komme stærkt igen til næste forår og sommer. Desuden kan de fleste krydderurter sagtens klare et koldere miljø, så du kan bruge friske og duftende urter i din madlavning hele året.

Se eksempel på en altan hos minaltan

Få gode tips til din altan her

1 thought on “Nyd efteråret og slap af på en dejlig altan”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.