glas-altan

Inspiration til altaner

Hvis man gerne vil opgradere sin lejlighed, og gøre det mere spændende at bo i lejlighed, kan en altan være en god investering. Har man planer om at blive boende i sin lejlighed i mange år, og måske slet ikke har behov for at have sin egen have, er det næsten et must at have en altan. Men der findes mange typer altaner, så sørg for at søge inspiration.

God altan inspiration sikrer den bedste oplevelse

Mange går måske med tanker om, hvilken slags altan de gerne vil have. Men ofte er tankerne baseret på de altaner man har set naboen eller genboen have. Der findes dog et stort udvalg af altan typer og mange mennesker, er faktisk slet ikke klar over dette. De tænker blot at en altan er en altan, og der derfor ikke er nogen grund til at kigge på andre muligheder. Sådan forholder situationen sig dog langt fra. Når man først har bestilt og fået sin altan sat op, er der ikke nogen vej tilbage. Og det vil godt nok være ærgerligt, at man først efterfølgende får øjnene op for en helt anden type altan, som man føler ville passe bedre til lejligheden og de behov man har. Sørg derfor for at søge god altan inspiration, så du får den bedste oplevelse af din altan.

Altan inspiration til indretningen

Når man har fået sin altan kan det stadig være nødvendigt, at man får hjælp og inspiration. Her vil det dreje sig om hvad man skal bruge altanen til, og hvordan man skal indrette den. Har man en altan med masser af plads, kan man nemlig både have plads til en lille urtehave og en afdeling med havestole og borde, hvor man kan nyde en kold sodavand eller en kop kaffe.

Følg strømmen og få altaner i stål

Der er mange gode grunde til, at du bør få dig altaner i stål, hvis du ønsker at få altaner i dit hjem. Altaner er først og fremmest rigtig gode at have, og det ses også i flere og flere lejligheder rundt omkring i Danmarks større byer, at altaner bliver mere og mere populære. Der er mange gode grunde til, at du bør få altaner i stål i din lejlighed eller i dit hus, og der er nærmest ingen gode grunde til, at du ikke bør få de altaner, som du formentlig altid har drømt om.

balcony photo

Hvorfor lige netop altaner i stål?

Altaner i stål, hvis altså de er lavet efter den moderne teknik, ruster ikke og er på den måde noget af det smarteste materiale, du kan vælge at få lavet altaner i, i dag. Udover det, så er altaner i stål også enormt hurtigere at få installeret. Det vil ikke tage lang tid for et sæt håndværkere eller arbejdsfolk at sætte dine altaner i stål op, og samtidig koster altaner i stål heller ikke lige så meget som altaner, der ikke er i stål.

Sørg for at have styr på målene, hvis du ønsker at få altaner i stål

Mange af de gange, hvor der kommer altaner i stål i lejligheder i Danmarks store byer, sker der ved at hele opgangen i en bestemt lejlighed eller i et bestemt lejlighedskompleks vælger at få lavet altaner. Hvis det ikke er tilfældet, så kan det også ske ved at en eller flere i samme opgang vælger at få lavet det sammen. På den måde kan mange af udgifterne til de folk, der skal bemande hejsemaskinerne og som skal installere altanerne, koges ned og minimeres. Du skal sørge for, at du finder de rigtige mål til dine altaner i stål, så de ikke bliver for små eller store til de dertilhørende altandøre, som du forhåbentlig har.

Dine stål altaner kan klare alt slags vejr

Hvis man har en altan som er lavet af stål, er man en af de heldige. En sådan altan vil nemlig være utrolig let at vedligeholde, fordi stålet kan klare de forskellige vejrtyper, som vi har i Danmark. Derfor behøver man hverken at frygte, at man skal bruge en masse tid eller penge på at få sin altan på højkant i igen, når det bliver forår. En stål altan er yderst holdbar, og det har ikke bare betydning for mængden af vedligeholdelse. Det har nemlig også betydning for altanens levetid.

Brug tiden på at nyde din stål altan

Når du slipper for at bruge din tid på at pudse facaden på altanen eller male altanen, fordi der simpelthen ikke er noget der har brug for at blive passet, betyder det at du kan bruge al din tid på at nyde altanen. Og sådan bør det jo i virkeligheden også være, når man har brugt en masse penge på altanen. Når man kan undgå unødig vedligeholdelse, bør man selvfølgelig gøre det. Alt andet giver ingen mening.

En stål altan kan sagtens være luftig

Nogle vælger dog alligevel at fravælge stål som materiale, når de skal investere i en altan til lejligheden. Det kan i høj grad skyldes, at nogle mennesker har den opfattelse, at en stål altan vil komme til at virke tung på bygningsfacaden. Men sådan forholder det sig faktisk overhovedet ikke. Tværtimod kan man sige, at stål giver nogle unikke muligheder for at få en luftig altan, som man ikke får med noget andet materiale. Med stål som materiale kan man nemlig have tremmer på sin altan, hvilket sikrer at der kan komme luft ind på altanen. Men der er også andre måder, hvorpå man kan bruge stål som materiale til en altan.

Invester i en dekorativ altan af glas

En altan giver mere lys til din bolig, og derudover kan du bruge den til mange forskellige ting. Du kan for eksempel nyde din morgenkaffe på altanen, du kan holde krydderurter på den, og du kan spise aftensmad med vennerne på den om sommeren.

balcony photo

Vælg den rigtige altan

Uanset hvad du vil bruge din altan til, skal du overveje, hvordan den skal se ud. Altaner fås i mange forskellige størrelser og designs. Derudover kan altaner laves i forskelligere materialer som galvaniseret stål, beton eller glas. Fordelen ved glas er, at glas ikke skærmer for lyset, og derudover er det enkelt og dekorativt. Altaner af glas er lavet af et meget stærkt materiale og er derfor ligeså holdbare som altaner af andre materialer.

Vælg den rigtige placering

Hvis du står overfor at skulle have anlagt en altan, skal du også tage stilling til, hvor altanen skal placeres. Der kan være visse praktiske ting, man skal forholde sig til i forhold til, hvor i boligen det er muligt at anlægge en altan. Men du skal overveje, hvordan du får mest ud af det ekstra lysfald fra altanen. Hvis du vælger at få en altan, der vender mod øst, har du primært lysindfald om eftermiddagen. Vælger du i stedet en altan vendt mod vest, får du lysindfald om eftermiddagen.

Hvis du er i tvivl om, hvilken type altan der er den rigtige for dig og din bolig, er det altid en god ide at spørge fagfolk til råds. De har stor erfaring og kan derfor hjælpe dig med at vælge den helt rigtige altan af de optimale materialer.

Se hvad du må og ikke må på din altan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.