Du sover godt, når din madras matcher din krop

En god madras former sig efter din ryg og krop (foto sengespecialisen.dk)
En god madras former sig efter din ryg og krop (foto sengespecialisen.dk)

Madrasser kan nemt slides op, selvom det er de færreste, der tænker over det. Hvornår det er tid til at skifte madrassen, må du vurdere i situationen, siden madrasser er forskellige. Du kan garanteret fornemme det, når det er ved at være tid til en ny en af slagsen, og så er det bare med at komme ud på jagt efter den perfekte madras.

For det meste handler det om, at madrassen er så brugt, at din krop efterhånden har lavet et helt aftryk ned i den. Det kan også være, at den bare buler voldsomt nedad der, hvor der plejer at være den største vægtbelastning. Måske er fjedrene i madrassen sprunget, eller madrassen har optaget det vand, den kunne klare i sin levetid. Du afgiver nemlig en god del væske, når du sover, og der er alligevel grænser for, hvor meget madrassen kan klare, før den er brugt op.

Skal din nye madras være blød eller hård?

Madrasser er lige så forskellige som menneskekroppe, og derfor kan det godt være noget af et projekt at finde en ny en af slagsen. Det vigtigste, du skal overveje, er madrassens hårdhed, for madrasserne findes i alt fra rigtig bløde til meget hårde modeller. Hvis du lider af forskellige fysiske skavanker, kan det være, at der findes en specialdesignet type til netop den slags. Det kan være, at du har problemer med skuldre, nakke eller ryg, og så er det vigtigt, at din madras har en vis hårdhed, så du kan blive støtter. Samtidig skal madrassen selvfølgelig ikke være alt for hård.

Som udgangspunkt bør du vælge en hård madras, hvis du er høj og slank. Er du derimod lille og tæt, skal du gå efter en blød model. Find din næste madras her

Du kan også læse mere om madrasser her:

En madras skal være unik

Din topmadras er lige så vigtig som madrassen for din søvn

1 thought on “Du sover godt, når din madras matcher din krop”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.