Balkon eller altan?

Altan? Balkon? (Foto Minaltan.dk)
Altan? Balkon? (Foto Minaltan.dk)

Det kan nogle gange være svært at finde rundt i de forskellige termer, når man har tænkt sig at få sit eget lille udendørs fristed i lejligheden. For hvad er forskellen egentlig på en balkon og en altan?

To ord – samme genstand

Kort fortalt er der ingen forskel. En balkon er ikke nødvendigvis en stor, flot og pompøs ting, som man forbinder med store slotte, eventyr og herregårde. Både balkonen og altanen er nemlig kort sagt bare et udendørs ”ekstrarum” i din lejlighed, hvad end den hænger frit eller ej.

Af samme grund har man på andre sprog heller ikke begge ord. På engelsk siger man ’balcony’ om det hele og på svensk bruger man bare ’balkon’. Det er faktisk kun her i Danmark, man har to ord, og det kan være svært at se hvorfor.

Få din egen!

Men nu er ved emnet, så er det faktisk i dag muligt selv at designe sin kommende altan eller balkon. Flere og flere virksomheder tilbyder i dag nemlig specifikke løsninger, der passer lige præcis til dine krav.

Hvis du er interesseret i at læse og lære mere om balkon og altaner, kan du eventuelt tjekke www.minaltan.dk, der udbyder de specialiserede altaner.

1 thought on “Balkon eller altan?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.